lixoudis(λιχουδης)

Τρίτη 16 Μαρτίου 2021

#lixoudis //λιχουδης //Μύδια σαγανάκι με φέτα

Υλικά 
Μισό κιλό φρέσκα μύδια ψίχα
Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
Μισό κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 ώριμη ντομάτα ψιλοκομμένη 
1 κουτι χυμό ντομάτα συμπυκνωμένο. 
1/2κ.γ. μπούκοβο.
200 γραμ. φέτα
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο για το τελείωμα
αλάτι λίγο γιατί έχουμε τη φέτα. 
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 σφηνάκι κρασί λευκό 
1 σφηνάκι ούζο. 
Εκτέλεση
Για τα μύδια σαγανάκι με φέτα και ντομάτα, πρώτα ετοιμάζουμε τη σάλτσα ντομάτας:. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι. Σοτάρουμε το κρεμμύδι ανακατεύοντας για 3′ να μαλακώσει ελαφρά και να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε το 1 σκόρδο ψιλοκομμένο  σοτάρουμε για περίπου 1′. Προσθέτουμε τη ντομάτα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε γύρω στα 10 λεπτά μέχρι να πυκνώσει και να μελώσει η σάλτσα.
Ετοιμαζουμε το πιάτο :
Βάζουμε τα μύδια σε σουρωτήρι και τα στραγγιζουμε. 
Σε ένα φαρδυ τηγανι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο να κάψει και ριχνουμε τη μία σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη 
Σοτάρουμε το σκόρδο και προσθέτουμε και τα μύδια. Σοτάρουμε 2-3 λεπτά και σβήνουμε με το ούζο. Φλαμπαρουμε για να φύγει το αλκοόλ. Προσθέτουμε και το κρασί. Αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστει το αλκοόλ και ριχνουμε στο τηγανι τη σάλτσα ντομάτας. Μαγειρευουμε δύο τρία λεπτά, καρυκευουμε και ριχνουμε στο τηγανι και τη φέτα Σβήνουμε τη φωτιά αφηνουμε για λίγο στη ζεστή εστία το τηγάνι να λιώσει ελαφρώς και η φέτα,και σερβίρουμε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου