lixoudis(λιχουδης)

Τρίτη 2 Μαρτίου 2021

#lixoudis //λιχουδης //Ρολό κιμά με αυγά.


Υλικά
1½ κιλό κιμά  μοσχάρισιο
1 μεγάλο τριμμένο κρεμμύδι
2 σκ. σκόρδο
1 ώριμη ντομάτα μικρή τριμμενη.
Μισό ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό.
1 κ.γλ. ρίγανη
1/2 κ.γλ. τριμμένο μπαχάρι
1 μεγάλο αυγό
1 φλ. τριμμένη φρυγανιά
1/2 φλ. γάλα
αλάτι και πιπέρι 


Για τη γέμιση
1 κ.σ μουσταρδα
4 φέτες τυρι του τοστ
4  αυγά βρασμένα σφιχτά
4 φέτες ντομάτα λεπτοκομενες.
Για τις  πατάτες.
5 πατάτες μεγάλες
Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 λεμόνια το χυμό τους
1 κ.σ. γλυκιά πάπρικα
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη. 

Εκτέλεση
Για το γεμιστό ρολό
Σε μια μπασίνα βάζουμε τον κιμά, Προσθέτουμε το μαϊντανό, τη ρίγανη,το μπαχάρι το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη τριμμενη ντομάτα, το αυγό, τη φρυγανιά, το γάλα, αλάτι και πιπέρι, και  ζυμώνουμε το μείγμα πάρα πολύ καλά μέχρι που να μην κολλάει ο κιμάς στα τοιχώματα της μπασινας.
Απλώνουμε ένα μεγάλο κομμάτι αντικολλητικό χαρτί στον πάγκο, και από κάτω αλουμινόχαρτο. Απλώνουμε το μείγμα κιμά στη λαδόκολλα δίνοντας παραλληλόγραμμο σχήμα. Αλείφουμε τη μουσταρδα, απλώνουμε τις φέτες τυριού, και πάνω την ντομάτα και τα βραστά αυγά. Με τη βοήθεια της λαδόκολλας και του αλουμινόχαρτου τυλίγουμε το μείγμα σε ρολό και σφιγγουμε καλά. Βάζουμε στο ψυγείο να σφιξει για μια ώρα όσο ετοιμάζουμε τις πατατες.

Για τις πατάτες
Καθαρίζουμε πλένουμε και κοβουμε τις πατατες κυδωνατες και τις απλωνουμε στο ταψί. Ρίχνουμε το αλατοπιπερο, σκόρδο,ρίγανη, λάδι, πάπρικα, λεμόνι, και ανακατεύουμε. Βγάζουμε και το ρόλο από τη λαδόκολλα και το βαζουμε στη μέση του ταψιού. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για μια ώρα περίπου. Αφήνουμε λίγο να σταθεί και κοβουμε το ρολό. Σερβίρουμε με τις πατατες.

#lixoudis.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου