lixoudis(λιχουδης)

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2021

# lixoudis //λιχουδης //Σοκολατοπιτα με Γλάσο


Υλικά

300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
250 γρ. βούτυρο
140 γρ. ζάχαρη
5 αβγά(σε θερμοκρασία δωματίου)
2 κ.σ. αλεύρι
2 κ.σ. κονιάκ
εκτέλεση
Κοβετε σε μικρά κομμάτια και λιώνετε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα, το βούτυρο και τη ζάχαρη Χτυπάτε στο μίξερ με το σύρμα τα αβγά μέχρι να αφρατέψουν και να φουσκωσουν καλά. Έπειτα, προσθέτετε στα αφρατεμένα αβγά το αλεύρι και χτυπάτε για λίγο ακόμα μέχρι να ενσωματωθεί. Σε ένα μπολ αδειάζετε το μείγμα της σοκολάτας, το μείγμα των αβγών και το κονιάκ, και ανακατεύετε με το σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν. 


Αδειάζετε το νέο μείγμα σε ταψί στο οποίο έχετε στρώσει λαδόκολλα, φροντίζοντας να καλύπτει και τα πλαϊνά. Τοποθετείτε το ταψί σε μια μεγαλυτερη λαμαρίνα και τη γεμίζετε νερό (ψήσιμο σε μπεν Μαρί λέγεται αυτό) Ψήνετε στους 180° C για 25 λεπτά περίπου. Μόλις κρυώσει τοποθετείτε στην επιφάνεια του γλυκού έναν δίσκο, αναποδογυρίζετε και βγάζετε τη λαδόκολλα .

Γλάσο σοκολάτας
Υλικά
300 ml γάλα
300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
50 γρ. βούτυρο
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολακι βαζετε το γάλα, το βούτυρο, και την κουβερτούρα ψιλοκομμένη σε μέτρια φωτιά και ανακατεβετε με μια σπάτουλα μέχρι να λιώσει Και να γυαλίσει το μείγμα. Περιχυνετε με το γλασο το κέικ αφηνετε να σταθεί και κοβετε το γλυκό. Αν θέλετε πασπαλίζετε με τρούφα ή τριμμένη κουβερτούρα.

@lixoudis.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου