Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

lixoudis.gr//ΓΥΡΟΣ ΧΟΙΡΙΝΟΣ ΣΠΙΤΙΚΟΣ

ΓΥΡΟΣ  ΧΟΙΡΙΝΟΣ ΣΠΙΤΙΚΟΣ
Γύρος σπιτικός απ΄ τα χεράκια σας. Ιδανική συνταγή για μικρα και ΄μεγαλα΄παιδια.Ολοι θα το λατρεψουν.
 ΥΛΙΚΑ:
 1κιλο χοιρινη πανσετα.
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
½ ξερο κρεμμυδι για το μαγειρεμα
½ ξερο κρεμμυδι για γαρνιρισμα
½ ματσακι ψιλοκομμενο μαιδανο  για γαρνιρισμα
½  πράσινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
½ ντομάτα ψιλοκομμενη για μαγειρεμα
½ ντομάτα φετες για γαρνιρισμα
½ κουτ. γλυκού αλάτι
½ κουτ. γλυκού παπρικα
½ κουτ. γλυκού μαύρο πιπέρι
1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
ρίγανη ξερή
θυμάρι ξερό
πίτες  για γύρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε  το κρέας και το τεμαχίζουμε σε λεπτές λωρίδες.
  Το βάζουμε σ΄ ένα μπολ μαζί με την πιπεριά και το ½ κεμμυδι.
Προσθετουμε στο ψιλοκομμενο κρεας και τα υπόλοιπα υλικά (εκτός τη ντομάτα το μαιδανο,  τη ρίγανη και το θυμάρι ) και ανακατευουμε.   Αφήνουμε για 2 ώρες τουλάχιστον στο ψυγείο να μαριναριστει.
Σε ένα φαρδυ τηγανι ζεσταινουμε το ελαιόλαδο,και σε μετρια προς δυνατη φωτια σοταρουμε το κρεας να ψηθει και να ροδοκοκινισει.5΄λεπτα πριν εινε ετοιμο ριχνουμε στο τηγανι και την ψιλοκομμενη ντομάτα.
Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και ρίχνουμε τη ρίγανη και το θυμάρι.
Σερβίρουμε το γύρο με ψημενες  πίτουλες  και γαρνιρουμε  με  το κρεμμυδι και το μαιδανο τις ντοματες και λιγο τζατζικι*η΄ γιαουρτι.





!Μπορουμε να ψησουμε το κρεας στο φουρνο με τα ιδια γευστικα αποτελεσματα και να το ψιλοκοψουμε μετα. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου