ΜΟΥΣΤΟΚΟΥΛΟΥΡΑ
1κιλο αλευρι μαλακο
300γρ.μουστος
300γρ.ζαχαρη
150γρ.λαδι καλο.
2 κ.γ.σοδα
1κ.γ.κανελα
1κ.γ.γαριφαλο
½ φλυτζανι χυμο πορτοκαλιου
½ κ.γ.αλατι
1κ.σ. κονιακ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια λεκανη αναμειγνυετε όλα τα υγρα (λαδι,πορτοκαλι,μουστο,κονιακ)και
ανακατευετε.Προσθετετε και τη σοδα και ανακατευετε να διαλυθει. Στη συνεχεια
προσθετετε το αλευρι και τα αλλα υλικα και ανακατευετε τα υλικα μεχρι να να
γινουν μια ευπλαστη ζυμη.Πλαθετε τη ζυμη σε στρογγυλα κουλουρακια και και τα
βαζετε στο ταψι σε αντικολητικο χαρτι.Ψηνετε στους 170 βαθμους για 20΄λεπτα
περιπου.
lixoudis.gr
lixoudis.gr
Πολύ ωραία τα μουστοκούλουρά σου! Ήθελα μόνο να ρωτήσω αν με τη συγκεκριμένη συνταγή και τον χρόνο ψησίματος βγαίνουν μαλακά ή τραγανά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα!
ευχαριστω καταρχας.δεν ειναι πολυ-πολυ μαλακα οπως μερικα που κολαει η ζυμη.τραγανουλια θα τα ελεγα
Διαγραφή