ΠΕΛΜΕΝΙ
300γρ.αλευρι για
ολες τις χρησεις
100 γρ.νερο(οσο
παρει η ζυμη)
1 αυγο
1 κ.γ. αλάτι
ΓΙΑ
ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:
400 γρ χοιρινό +
μοσχαρίσιο κιμά
1 μεγάλο
κρεμμύδι ξερο
Αλάτι-πιπερι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το
αλεύρι με το αλάτι σε ένα μπολ. Ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το αυγό και λίγο-
λίγο το νερο καθώς ανακατεύουμε. Ζυμώνουμε να γίνει μια ωραιότατη σχετικά
σφιχτή ζύμη.
Σε ένα άλλο
σκεύος ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης μας,τον κιμα,με το κρεμμυδι και το
αλατοπιπερο.
Κόβουμε ένα
κομμάτι από τη ζύμη μας, περίπου το 1/3, και ανοίγουμε λεπτό φύλλο με τον
πλάστη μας.
Κόβουμε δισκάκια
πλάτους 5-6 εκατοστών με το στόμιο ενός ποτηριού. Αφαιρούμε τη ζύμη γύρω από τα
δισκάκια μας και την επιστέφουμε στο μπολ με τη ζύμη.
Βάζουμε λίγη από
τη γέμιση μας στη μέση και το κλείνουμε σαν μισοφέγγαρο. Πατάμε το κλείσιμο με
τα δάχτυλα μας για να σχηματίσει ένα περιθώριο από λεπτό ζυμάρι. Επανωτίζουμε
τις δυο άκρες του μισοφέγγαρου για να σχηματιστεί το πελμενι.
Επαναλάβετε τη
διαδικασία μέχρι να τελειώσει η ζύμη σας.
Για να τα
μαγειρέψετε τα πελμενι βράστε νερό σε μια
κατσαρόλα και ρίξτε τα μέσα, μόλις ανέβουν στην επιφάνεια είναι έτοιμα. Βγάλτε
τα με μια κουτάλα και προσθέστε βούτυρο, γιαούρτι ή σάλτσα από τριμμενη φρεσκια ντομάτα,αν θελετε
λιγο καυτερη.
lixoudis.gr
lixoudis.gr
Στη κεντρικη Ρωσια βαζουμε στο νερο μπαχαρι δαφνι αλατι πιπέρι, και οταν βγουν στην επιφάνεια θελουν ακόμα 2-3 λεπτα πριν βγουν
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτη κεντρικη Ρωσια βαζουμε στο νερο μπαχαρι δαφνι αλατι πιπέρι, και οταν βγουν στην επιφάνεια θελουν ακόμα 2-3 λεπτα πριν βγουν
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτη κεντρικη Ρωσια βαζουμε στο νερο μπαχαρι δαφνι αλατι πιπέρι, και οταν βγουν στην επιφάνεια θελουν ακόμα 2-3 λεπτα πριν βγουν
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτη κεντρικη Ρωσια βαζουμε στο νερο μπαχαρι δαφνι αλατι πιπέρι, και οταν βγουν στην επιφάνεια θελουν ακόμα 2-3 λεπτα πριν βγουν
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτη κεντρικη Ρωσια βαζουμε στο νερο μπαχαρι δαφνι αλατι πιπέρι, και οταν βγουν στην επιφάνεια θελουν ακόμα 2-3 λεπτα πριν βγουν
ΑπάντησηΔιαγραφή