Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

lixoudis//ΧΑΛΒΑΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ






ΧΑΛΒΑΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ
ΥΛΙΚΑ
1 φλιτζάνι λαδι
 1 πακετο σιμιγδάλι χονδρό(500 γρ.)
  1 κιλο ζάχαρη(1 πακετο)
 1 κουπα καρυδια χοντροκοπανισμενα
   2 λιτρα νερό
  1 ξύλο κανέλλας
 1 βανιλια
1 πρεζα γαριφαλλο τριμμενο
1 φλουδα πορτοκαλιου + λεμονιου.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε κατσαρόλα βάζουμε το νερό με την ζάχαρη, τη βανιλια, την κανέλλα,το γαριφαλλο και τη φλουδα πορτοκαλιου να πάρουν βράση για 5 λεπτά. Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το λαδι να ζεσταινετε, ρίχνουμε τα καρυδια και ανακατεύουμε για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Χαμηλώνουμε την φωτιά και ρίχνουμε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να ροδοκοκκινίσει (χωρίς να καεί). Βγάζουμε από το σιρόπι τη φλουδα και το ξύλο κανέλλας και το ρίχνουμε σιγά-σιγά ανακατεύοντας στο σιμιγδάλι(μεγαλη προσοχη γιατι πεταγετε το σιμιγδαλι να μην καειτε!!). Όταν απορροφηθεί, (να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας) το αποσύρουμε, τα βάζουμε σε φόρμα και αφήνουμε να κρυώσει. Το ξεφορμάρουμε. Στο σερβίρισμα πασπαλίζουμε με κανέλλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου