ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΣΤΑΜΝΑΣ
· ΥΛΙΚΑ
· 1 1/2 κιλό Μοσχάρι
· 2 κιλά Πατάτες (στρογγυλές, μικρές)
· 1 κρεμμυδι ψιλοκομμενο
· Φρεσκοτριμμένο Πιπέρι
· Αλάτι
· 300 γρ.κεφαλογραβιερα
· 1-1/2 φλιτζάνι Ελαιόλαδο
· 2κ.σ. Βούτυρο
1 ποτηρακι λευκο κρασι
1 ποτηρακι λευκο κρασι
· ΕΚΤΕΛΕΣΗ
· Κόβετε το κρέας σε μερίδες(μεγαλες μπουκιες) και το σοταρετε στην κατσαρολα με το κρεμμυδι,να ροδισει.Σβηνετε με το κρασι,συμπληρωνετε νερο και αφήνετε να βράσει καλά και να μαλακώσει το κρέας. Τηγανίζετε τις πατάτες με λίγο λάδι και λίγο βούτυρο και αφού ροδίσουν ελαφρά, τις ρίχνετε μέσα σε πήλινο σκεύος, ή σε ατομικά πυρίμαχα σκεύη με καπάκι. Βάζετε και το κρέας, το αλάτι, το πιπέρι και επάνω το τυρι κομμένο σε κυβάκια, σκεπάζετε με το καπάκι το σκεύος ή αλουμινόχαρτο και ψήνετε το φαγητό στους 170 βαθμους για 40’ περιπου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου