Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021

#lixoudis (λιχουδης) //Λαχανοντολμαδες

Υλικα
1 λάχανο ασπρο
500 γραμ.κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι ξερο τριμμένο
1 κρεμυδακι φρέσκο ψιλοκομμένο
Λίγο μαιντανο  ψιλοκομμένο 
Λίγο ανηθο  ψιλοκομμένο 
1 κουπα ρυζι καρολινα
1 φλιτζανακι λάδι (για την γεμιση)
Αλατι,πιπερι.
Εκτέλεση
Ανακατευουμε τον κιμά με το ρύζι και τα μυρωδικά και ζυμωνουμε καλά. 
Ζεματαμε Καλα το λαχανο βγαζουμε τα φύλλα ένα ένα μόλις μαλακώσουν. κόβουμε και πεταμε τα σκληρά κοτσάνια,βαζουμε γεμιση και τυλιγουμε καλά.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα λιγο ελαιόλαδο,στρωνουμε μια σειρα φύλλα απο το λάχανο, φέτες λεμονιού.κοτσανια από τα μυρωδικά άνηθο και μαιδανο, λίγο σελινο και μετα τοποθετουμε τους τυλιγμενους ντολμαδες μας κολλητά τον εναν στον αλλον.
Ριξτε αλατι,πιπερι, και συμπληρωστε νερό να καλυφθούν. Σκεπάστε με δύο πιάτα ανάποδα και βράζετε για 30 με 40 λεπτα. 
Οταν ειναι ετοιμοι τοτε κάντε το Αυγολεμονο
2 αυγα
1 λεμονι μεγάλο
1 κουταλια σούπας κορν φλαουρ
Χτυπηστε πρωτα τα ασπραδια μετα ενωστε τους κροκους και χτυπηστε καλα,ρίξτε και το κορν φλαουρ χτυπηστε λιγο ακομη και μετα παρτε λιγο ζεστο ζωμο απο το φαγητο και αυγοκοψτε κανονικα,αφηστε λιγα λεπτα να βρασει το φαγητο με το συγολεμονο να πηξει
#lixoudis 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου