Παστές σαρδέλες ένας υπέροχος μεζές για το ουζάκι σας ή το τσίπουρακι σας. Απολαύστε και...στην υγειά σας.
1 κιλό σαρδέλες
1 σακουλάκι αλάτι ημιχονδρο ρυζατο
2 λεμόνια
1 κ.σ κοκους πιπεριού
2 σκελίδες σκόρδο σε φέτες.
1 φλυτζανι ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι ηλιέλαιο.
Εκτέλεση
Αφερουμε τα κεφάλια από τις σαρδέλες και πλένουμε καλά. Φιλεταρουμε κρατώντας μόνο την ουρά του ψαριού,και αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγιξουν. Απλώνουμε σε ένα μπολ λίγο αλάτι και στρώνουμε τα ψαράκια το ένα δίπλα στο άλλο. Σκεπάζουμε με αλάτι, και συνεχίζουμε με τα υπολοιπα, την ίδια διαδικασία και σκεπάζουμε με αλάτι. Αφήνουμε να ψηθούν και να βγάλουν τα υγρά τους για τουλάχιστον τρεις ώρες. Αφαιρούμε το αλάτι και ξεπλενουμε ελαφρά σε τρεχούμενο νερό. Μεταφερουμε τις σαρδέλες σε ένα μπολ ή γυάλα όπου Θα τις αποθηκεύσουμε βάζουμε το σκόρδο, τους κοκους πιπεριού, το χυμό του ενός λεμονιού, το άλλο το κοβουμε και το βαζουμε σε φέτες. Σκεπαζουμε με λάδι, μισό μισό ηλιελαιο και ελαιόλαδο. Διατηρούμε στο ψυγείο.
#lixoudis.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου