Σάββατο 27 Μαρτίου 2021

#lixoudis //λιχουδης //Πατάτα γεμιστή στο φουρνο


Υλικά
4 μεγάλες πατάτες
100 γραμμάρια ρεγκατο κομμένο σε κύβους
4  φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, χωριστά το λευκό με το πράσινο.
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι γραμμάρια κρέμα γάλακτος
8 φέτες μπέικον
4 τοματινια
Αλάτι, πιπέρι,
Λιγο ελαιόλαδο


Εκτέλεση
Βράζετε τις πατάτες για 15 περίπου λεπτά και τις στραγγίζετε. Ψιλοκόβετε τις 4 φέτες μπέικον και μαζί με το τριμμένο ξερό και το φρέσκο λευκό κρεμμύδι, το σοτάρετε με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν.Στη συνέχεια, κόβετε την πατάτα στη μέση και  αδειάζετε με ένα κουτάλι την περισσότερη σάρκα προσοχή να μην σπάσει η φλουδα.
Σε μια μπασίνα με ένα πιρούνι λιώνετε κάνετε πουρέ το περιεχόμενο της πατάτας, προσθέτετε το ρεγκατο κομμένο σε κύβους, το φρέσκο κρεμμυδάκι πολύ ψιλοκομμένο, (το πράσινο) το σοταρισμένο κρεμμύδι, το μπέικον, τα ντοματινια κομμένα στα τέσσερα, και την κρέμα γάλακτος.
Αλατοπιπερώνετε και γεμίζετε τις πατάτες με το μείγμα και ψήνετε για 30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο.
Στους 200 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.


#lixoudis.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου