Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

ΧΟΡΤΟΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕ

  • ΥΛΙΚΑ:

  • 4 καρότα
  • 1 κλωνάρι σέλερυ 
  • 3 κολοκύθια μέτρια 
  • 1 μέτριο πράσο 
  • 1/2  μέτριο κρεμμύδι 
  • 1 φρεσκο κρεμμυδακι
  • 2 πατάτες φρέσκες
  • 1 κ.σ.μαιδανο
  • 1κ.σ.ανηθο
  • 1κ.σ.φρεσκο τζιτζερ
  • τριμμένη παρμεζάνα
  • ελαιόλαδο
  • Ανάλογο αλάτι και πιπέρι
  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  1. Καθαρίζουμε και πλένουμε τα λαχανικά.Τα κοβουμε σε χοντρα κοματια και τα βαζουμε στην κατσαρολα.Προσθετουμε νερο ετσι ωστε να τα σκεπαζει και προσθετουμε τα μυρωδικα ,αλατι ,πιπερι, λιγο ελαιοπλαδο,και αφηνουμε 

  1.  να βράσουν σε χαμηλή φωτιά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλο νερό.



  1.  Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. 
    1. Αν εχουμε ραβδομπλέντερ τα αλέθουμε επί τόπου έως ότου να έχουμε μια εντελώς λεία σούπα. Αν δεν έχουμε ραβδομπλέντερ μεταφέρουμε λίγα λίγα λαχανικά στο μούλτι και τα αλέθουμε μαζί με αρκετό νεράκι
         
      1. Σερβίρουμε στα πιάτα και προσθέτουμε από πάνω μια κουταλια ελαιολαδο, και λιγο  τριμμένη παρμεζάνα. Από πάνω μπορούμε να ρίξουμε λίγο πιπέρι ή ένα μικρό κλωναράκι μαϊντανό για διακόσμηση.
      2.  

1 σχόλιο: