Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΣΟΥΠΑ


ΥΛΙΚΑ
-500γρ κιμα μοσχαρισιο
-500γρ κιμα χοιρινο
-2-1/2  φλυτζ.του καφε ρυζι γλασε
-1 κρεμμυδι ξερο ψιλοκομμενο
-4-5 φυλαρακια δυοσμο ψιλοκομμενο
-1 κουπα ανηθο ψιλοκομμενο
-1 αυγο
-λιγο ελαιολαδο για το μειγμα κιμα και λιγο για τη κατσαρολα
-2 λεμονια (το χυμο τους)
-αλατι-πιπερι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τοποθετουμε σε ενα μεγαλο μπολ τον κιμα.Προσθετουμε το ρυζι(2 φλυτζάνια),το  αυγο,το δυοσμο,τον ανηθο,το κρεμμυδι ψιλοκομμενο, λιγο  λαδι,αλατι και πιπερι.Ζυμωνουμε τον κιμα και πλαθουμε μικρα μπαλακια.Εν τω μεταξυ βαζουμε στην κατσαρολα μας νερο μεχρι τη μεση,λιγο λαδι,αλατοπιπερο, και τη βαζουμε να βραζει.Μολις το νερο παρει΄ βραση' προσθετουμε σιγα-σιγα τα γιουβαρλακια,σκεπαζουμε την κατσαρολα και αφηνουμε να βρασουν40'λεπτα. Περιπου15 με20 λεπτα πριν το φαγητο εινε ετοιμο ριχνετε στην κατσαρολα και το υπολοιπο ρυζι(μιση κουπα) και συνεχιζετε το βρασιμο σε χαμηλη φωτια.!!ΠΡΟΣΟΧΗ Δεν ανακατευουμε με κουταλα για να μη δυαλυσουν απλα κουναμε ολοκληρη την κατσαρολα.Μολις το φαγητο είναι ετοιμο περιχύνετε με το χυμο λεμονιου και πασπαλίζετε με ψιλοκομμενο ανηθο.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου