Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

lixoudis.gr//EYΚΟΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ






EYΚΟΛΗ  ΣΥΝΤΑΓΗ  ΓΙΑ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
ΥΛΙΚΑ
3 αυγα.
200γρ.ζαχαρη.
200γρ. αλευρι.
½ φακελακι μπεικιν παουντερ.
1 βανιλια.
1 πρεζα αλατι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε στο μιξερ τη ζαχαρη με τα αυγα,να αφρατεψουν.Προσθετετε σιγα –σιγα  και τα υπολοιπα υλικα ,και συνεχιζετε το ανακατεμα για λιγο ακομα.Στρωνετε αντικολητικο χαρτι στη φορμα ψησιματος-ταψι-,και αδειαζετε εκει το μειγμα.Ψηνετε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 βαθμους για 15΄λεπτα.Αφηνετε λιγο να κρυωσει,ξεφορμαρετε,και κοβετε προσεκτικα στη μεση.





Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

lixoudis.gr//Σπανακόρυζο


Σπανακόρυζο Υλικά :

1 κιλό σπανάκι
1 φλ. ελαιόλαδο
 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ολοκληρα ψιλοκομμενα.
1 μεγαλη ώριμη ντομάτα τριμμενη στον τριφτη.
1 φλ. ρύζι καρολίνα
 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμενο
 1 μεγάλο λεμόνι το χυμο του.
αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτελεση:
Καθαριζουμε και πλενουμε καλα το σπανάκι. Σε φαρδυα κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και  σοτάρουμε  ελαφρα τα κρεμμυδάκια.
  Προσθέτουμε το σπανάκι  την τριμμενη  ντομάτα και ανακατεύουμε για λιγο να μαραθει και να μειωθει ο ογκος από το σπανακι.Τελος ριχνουμε στην κατσαρολα και το ρυζι.Προσθετουμε στο φαγητο ένα  ποτήρι νερό ,αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 20΄λεπτα μεχρι να εινε ετοιμο το ρυζι.

 Τρια λεπτα πριν κατεβασουμε το φαγητο προσθετουμε τον ψιλοκομμένο άνηθο και το χυμο του λεμονιου.Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.



lixoudis.gr