Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

lixoudis.gr// Αρνι μπουτι στο φουρνο με πατάτες και μυρωδικά




Αρνι  μπουτι στο φουρνο με πατάτες και μυρωδικά
Υλικα:
    1 αρνίσιο μπούτι γύρω στα 1.500 γρ.
    2 σκελίδες σκόρδο κομμενες σε 4 τεμ.
    1 κλαδάκι φρέσκο δεντρολίβανο
    1 κλαδάκι φρέσκια ρίγανη
       1 κιλό περιπου πατάτες
    ½  φλιτζ. ελαιόλαδο
    Αλάτι,  μαυρο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κάνουμε τρύπες με τη μύτη του μαχαιριού στο κρέας και μπήγουμε μεσα το σκόρδο. Αλατοπιπερώνουμε το μπούτι.
 Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε για φουρνο*(εδώ). (μέγεθος μπουκιάς.) Τις αραδιάζουμε στη γάστρα-ταψι. Αλατοπιπερώνουμε και προσθετουμε τα αρωματικα ,το ελαιόλαδο και ανακατευουμε.Στρωνουμε στο ταψι τις πατατες* και πανω σε αυτές Βάζουμε το μπούτι.
 Σκεπάζουμε  τη γάστρα και ψήνουμε για 1 ώρα  στους 180οC στις αντιστάσεις.  Ξεσκεπάζουμε τη γάστρα και ελέγχουμε τα υγρά του ταψιού. Αν χρειαζετε  προσθέτουμε λίγο νερό, και  συνεχίζουμε το ψήσιμο για  20΄λεπτα ακομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου