Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

lixoudis.gr//Ζωμός κοτόπουλου σπιτικος



Ζωμός κοτόπουλου σπιτικος.
Υλικα:
   2κιλα καρκάσες,και λαιμους από κοτόπουλο.
    2 καρότα
    1 πράσο
    ½ ματσακι σέλινο
    ½ ματσακι μαιδανο
    1 σκελίδα σκόρδο
    1 μεγάλο κρεμμύδι
    1 πατατα
    1 φυλλο δαφνης
    Αλάτι&πιπερι
Εκτέλεση:

Βάζετε σε μία μεγαλη κατσαρολα  τα κομμάτια του κοτόπουλου με 2 λίτρα νερό περιπου. Τα βράζετε για 10  λεπτά, ξαφρίζοντας κάθε τόσο. Πλένετε  τα λαχανικά τα κοβετε σε χοντρα κοματια  και τα ρίχνετε στην κατσαρόλα. Αλατοπιπερώνετε και σιγοβράζετε για 40΄με 50΄ λεπτα ακομα.  Σουρώνετε το μειγμα σε πολύ ψιλο σουρωτήρι η΄ τουλπανι και αφήνετε τον ζωμό να κρυώσει. Το λίπος μαζεύεται στην επιφάνεια και το αφαιρείτε.Διατηρείτε τον ζωμό στο ψυγείο (συντηρηση) για 2-3 ημέρες ή στην κατάψυξη για 2 μήνες.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου