Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

lixoudis.gr// Μπιφτέκια φούρνου αφρατα με πατατες



    Μπιφτέκια  φούρνου αφρατα με πατατες
    Για τα μπιφτέκια
    800γρ. κιμά μοσχαρίσιο
    200γρ.κιμα χοιρινο
    2 αυγα
    1 μεγαλο κρεμμύδι ξερο  τριμμένο
    1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμενη
    1ντομάτα ώριμη  τριμμένη
    ½ φρατζολα μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο σε γαλα
    ½ φλυτζανι μαιδανο ψιλοκομμενο
    ½ φλυτζανι ελαιόλαδο
    1 κ.σ. ρίγανη
    αλάτι
    φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    1 κιλο πατατες
     4 σκελιδες σκόρδο με τη φλουδα ολοκληρα
    1 κ.σ. μουστάρδα
    1 κ.σ. ρίγανη
    2 λεμόνια (χυμός)
    ½ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
    2 φλ. τσαγιού νερό
    αλάτι
    φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτες ή σε χοντρές φέτες. Τις βάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από το νερό. Τις ανακατεύουμε πολύ καλά να λαδωθούν παντού. Τις αδειάζουμε σε ταψί καθώς και όλα τα υγρά που υπάρχουν στο μπολ. Περιχύνουμε με το νερό και ψήνουμε στους 180°C για 40’ με 50’ λεπτα, μέχρι να μαλακώσουν. Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε τα μπιφτέκια. Βάζουμε τον κιμά σε μπολ και  τα αυγα. Τρίβουμε τα κρεμμύδια και τις ντομάτες μέσα στον κιμά γιατί χρειαζόμαστε όλα τα υγρά τους. Στραγγίζουμε το ψωμί και το ψιχουλιάζουμε στον κιμά. Προσθέτουμε τη ρίγανη, το αλατοπίπερο το μαιδανο το σκορδο,και το ελαιόλαδο. Ζυμώνουμε πολύ καλά για ν’ αφρατέψει το μείγμα καλά.Οσο πιο πολύ ζυμωνουμε τοσο πιο αφρατα θα γινουν τα μπιφτεκια μας Αν είναι το μειγμα  σφιχτο προσθετουμε  με λίγο ελαιολαδο ακομα.  Πλάθουμε σε 10 ή 12 κομμάτια και τα αραδιάζουμε πάνω στις ήδη ψημένες πατάτες. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 30΄ ακομα μεχρι να ψηθουν και τα μπιφτεκια.Αν χρειαζετε συμπληρωνετε λιγο νερο ακομα στο ταψι.Την ιδια διαδικασια ακολουθουμε αν εχουμε ξυλοφουρνο και θελουμε να ψησουμε  τα μπιφεκια με τις πατατες εκει
lixoudis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου