Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

lixoudis.gr//ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΤΗΓΑΝΙΤΑ



ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΤΗΓΑΝΙΤΑ
ΥΛΙΚΑ
1 κιλο μετρια καλαμαρακια φρεσκα η'κατεψυγμενα
Αλατι
Αλευρι 300gr.περιπου
1λιτρο λαδι για το τηγανισμα ελαιολαδο σπορελαιο,μισο μισο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαριζουμε στα καλαμαρια το εσωτερικο τους  και το δερμα τους τα πλενουμε καλα και τα κοβουμε σε ροδελες..
Τα βαζουμε σε ένα σουρωτηρι και αφηνουμε λιγο να στραγγιξουν. Σε μια λεκανη  ριχνουμε το αλευρι αλατιζουμε τα καλαμαρια και αλευρωνουμε καλα να τραβηξει ολη την υγρασια τους.
Βαζουμε μπολικο λαδι σε βαθυ τηγανι η'κατσαρολα να καψει καλα το λαδι,τιναζουμε το περιττο
αλευρι απο τα καλαμαρια και τα ριχνουμε λιγα λιγα στο καυτο λαδι ωστε να τηγανιστουν σωστα.
Μολις παρουν ενα χρυσοκιτρινο χρωμα ειναι ετοιμα,με μια τρυπιτη κουταλα τα αφαιρουμε τα βαζουμε σε πιατελα με αποροφητικο χαρτι να στραγγιξουν τα λαδια.Τα σερβιρουμε ζεστα με λεμονι.
ΥΓ:Προσοχη στο τηγανισμα..δεν τα τηγανιζουμε  παρα πολυ ,σε 2 λεπτα το πολύ ειναι ετοιμα αφου εχουν παρει χρωμα,δεν βαζουμε πολλα μαζι να τηγανιστουν γιατι θα κολλησουν μεταξυ τους και θα πεσει η θερμοκρασια του λαδιου θα γινουν σαν βραστα!,(Λιγα-λιγα στο τηγανι –καυτο λαδι!)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου