ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ
ΥΛΙΚΑ:
4 Μπουτακια κοτοπουλου.
1 πακετο χυλοπιτες.(1/2 κιλο)
1 κουτι ντοματακια
ψιλοκομμενα
1 κ.σ.τοματοπελτε
½ πρασινη πιπερια ψιλοκομμενη
1 μεγαλο ξερο κρεμμυδι ψιλοκομμενο.
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμενη
Αλάτι-πιπέρι-παπρικα γλυκια-λιγο μπουκοβο.
4-5 σπορους μπαχαρι.
½ κ.γ.ζαχαρη
½ φλυτζανι ελαιόλαδο
½ ποτηρι λευκο κρασι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλενετε και καρυκευετε το κοτοπουλο.Σε φαρδια
κατσαρολα βαζετε το λαδι να καψει και σοταρετε εκει το κοτοπουλο μεχρι να
ροδισει.Προσθεστε το κρεμμυδι,το σκόρδο,την πιπερια,και σοταρετε και αυτά.Σβηνετε
με το κρασι.Αφηστε 2΄-3΄λεπτα να εξατμιστει και προσθεστε τα ψιλοκομμενα
ντοματακια,τον τοματοπελτε,το μπαχαρι ,τη ζαχαρη και νερο μεχρι να σκεπαστει το
κρεας,Σιγοβραζετε το φαγητο για 40΄λεπτα περιπου και ριχνετε στην κατσαρολα και
τις χυλοπιτες να βρασουν μαζι με το κοπουλο στη σαλτσα.(συμπληρωνετε εάν χρειαζετε
αναλογο νερο).Αφηνετε να βρασουν μαζι 10΄λεπτα ακομα και σερβιρετε το φαγητο.
Πολύ ωραίο φαγητό! Κλασικό και αγαπημένο! Πολύ καλή ιδέα να προσθέσεις μπούκοβο!
ΑπάντησηΔιαγραφή