Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

lixoudis//ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ




ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ  ΜΕ ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ
ΥΛΙΚΑ:
4 Μπουτακια κοτοπουλου.
1 πακετο χυλοπιτες.(1/2 κιλο)
1 κουτι  ντοματακια ψιλοκομμενα
1 κ.σ.τοματοπελτε
½ πρασινη πιπερια ψιλοκομμενη  
1 μεγαλο ξερο κρεμμυδι ψιλοκομμενο.
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμενη
Αλάτι-πιπέρι-παπρικα γλυκια-λιγο μπουκοβο.
4-5 σπορους μπαχαρι.
½ κ.γ.ζαχαρη
½ φλυτζανι ελαιόλαδο
½ ποτηρι λευκο κρασι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλενετε και καρυκευετε το κοτοπουλο.Σε φαρδια κατσαρολα βαζετε το λαδι να καψει και σοταρετε εκει το κοτοπουλο μεχρι να ροδισει.Προσθεστε το κρεμμυδι,το σκόρδο,την πιπερια,και σοταρετε και αυτά.Σβηνετε με το κρασι.Αφηστε 2΄-3΄λεπτα να εξατμιστει και προσθεστε τα ψιλοκομμενα ντοματακια,τον τοματοπελτε,το μπαχαρι ,τη ζαχαρη και νερο μεχρι να σκεπαστει το κρεας,Σιγοβραζετε το φαγητο για 40΄λεπτα περιπου και ριχνετε στην κατσαρολα και τις χυλοπιτες να βρασουν μαζι με το κοπουλο στη σαλτσα.(συμπληρωνετε εάν χρειαζετε αναλογο νερο).Αφηνετε να βρασουν μαζι 10΄λεπτα ακομα και σερβιρετε το φαγητο.






1 σχόλιο: