ΥΛΙΚΑ:
2 βανίλιες
2 λίτρα γάλα
1-1/2 κούπα τσαγιού ζάχαρη
4 κουταλιές της σούπας αλεύρι για ολες τις χρησεις
10 κουταλιες της σουπας καλαμποκαλευρο
10 κουταλιες της σουπας καλαμποκαλευρο
½ Βιτάμ (πλάκα)
λίγο αλάτι
5 αυγά
2 φύλλα σφολιάτα
1 κουταλιά κανέλα
Βαζετε το γαλα στην κατσαρολα να ζεσταινετε.Προσθετετε
και τα αλλα υλικα(Βιτάμ, αλεύρι, γάλα, ζάχαρη, βανίλιες, αλάτι) και ανακατεύετε σε χαμηλή φωτιά συνέχεια για να μην κολλήσουν.
Οταν πήξει το μίγμα χτυπάτε τα 3
αυγά και τα ρίχνετε σιγά σιγά αφού έχετε αφήσει την κρέμα να κρυώσει λίγο.
Σε ένα μπολ ανακατευετε 3
κουταλιες ζαχαρη με 1 κ.σ.κανελα.
Σε βουτυρωμένο ταψί απλώνετε το
πρώτο φύλλο και πασπαλιζετε με το μιγμα ζαχαρη με κανελα. Απλωνετε και το δεύτερο
φύλλο πανω στο πρωτο.
Απλωνετε την κρέμα πανω στα φυλλα και από πάνω απο την κρεμα τα άλλα 2 αυγά
χτυπημένα.
Ψήνετε στους 170 βαθμους σε
προθερμασμένο φούρνο για μιση ώρα περίπου μεχρι να ροδίσει.
Αφηνετε λιγο να κρυώσει πριν την
κοψετε.
Aν θέλετε πασπαλιζετε με κανέλα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου