ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΚΡΑΣΑΤΕΣ
ΥΛΙΚΑ
-4 Μπριζολες χοιρινες όχι πολύ χονδρες
-200γρ.μανιταρια κομενα(προαιρετικα)
-2 ποτηρια λευκο κρασι αρετσινωτο
-1κ.γ.σπορους κολιανδρο
-2 φυλλα δαφνης
-1κ.γ.σπορους μαυρο πιπέρι
-λιγη ριγανη
-λιγο δεντρολιβανο
-4κ.σ βουτηρο
-λιγο αλευρι
-αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Από την προηγουμενη σε ένα μπολ βαζετε τις μπριζολες να μαριναριστουν,στο κρασι,με τον κολιανδρο,το πιπέρι.τα φυλλα της δαφνης,και το δεντρολιβανο.Στραγγιζετε τις μπριζολες και τις αλευρωνετε ελαφρα,αφου τις αλατοπιπερωσετε.Σε ένα τηγανι ζεσταινετε το βουτηρο,και τηγανιζετε τις μπριζολες να ροδισουν και από τις δυο πλευρες,μαζι με τα μανιταρια εάν εχετε χρησιμοποιησει.Σβηνετε με το κρασι που τις ειχατε μαριναρει μαζι με όλα τα μπαχαρικα που ειχε.Πασπαλιζετε και με τη ριγανη αφηνετε να εξατμιστει το κρασι και να δεσει η σαλτσα πριν σερβιρετε.Συνοδευονται τελεια με φρεσκες τηγανιτες πατατες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου