Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

MAΓΕΙΡΙΤΣΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΜΕ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ


MAΓΕΙΡΙΤΣΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΜΕ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ
ΥΛΙΚΑ
  -  1 συκωταριά αρνίσια (μαζί με τα πνευμόνια, γλυκάδια κλπ.)
   - 1/2 κιλό εντεράκια
    -3 μαρούλια
    -½ ματσάκι άνηθο
    -½ ματσάκι μαϊντανό
      1 Κλαρακι σελινο
    -5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
    -½ ποτήρι ελαιόλαδο
    -Αλάτι
    -Πιπέρι
    -2 αυγά
    -½ ποτήρι χυμό λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλενετε καλα τη συκωταρια και τα εντερακια. Πλένετε τα μαρούλια και τα αρωματικά χόρτα και τα κόβετε. Σε μια κατσαρολα βραζετε νερο και ζεματάτε τη συκωταριά για 10 λεπτά και μετά την ψιλοκόβετε με το ψαλίδι της κουζίνας η το μαχαιρι.

Σε άλλη κατσαρόλα βάζετε το λάδι και σωτάρετε τα κρεμμύδακια.Προσθέτετε τη συκωταριά, τη σωτάρετε για λιγο και  ρίχνετε  τα εντεράκια  τα μαρούλια και τα αρωματικά χόρτα.Προσθετετε αλατοπίπερο και νερό να τα σκεπάσει και τα σιγοβραζετε περίπου 30 - 40 λεπτά. Αφού σβήσετε τη φωτιά, ετοιμάζετε το αυγολεμονο ως εξης:

Κτυπάτε τα αυγά, προσθέτετε το λεμόνι και κτυπώντας τα συνέχεια ρίχνετε  λίγο-λίγο ζωμό από το φαγητό. Το αδειάζετε στην κατσαρόλα και την κουνατε να πάει παντού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου