Υλικά:
- 4 μεγάλα αβγά
- κάτι παραπάνω από 2 κούπες γάλα
- 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/4 κουτ. αλάτι
- 6-7 κουτ. λιωμένο βούτυρο
- Εκτέλεση:χτυπάτε σε ένα μπωλ τα αβγά και 2 κούπες γάλα. Όταν χτυπηθούν καλά, προσθέτετε τμηματικά το αλεύρι και το αλάτι και ύστερα το βούτυρο.
- Σκεπάζετε το μπωλ και το βάζετε στο ψυγείο για 1 με 1 1/2 ώρα.
- Όταν το βγάλετε από το ψυγείο ξαναχτυπάτε το μείγμα το οποίο πρέπει να είναι ομοιόμορφο και πηκτό. Αν είναι πολυ πηχτό αραιώστε με λιγο γαλα.
- Βουτυρώνετε ένα αντοκολλητικό τηγάνι διαμέτρου 9 ιντσων και γεμίστε ένα φλυτζανάκι του καφέ με το μείγμα. Το χύνετε στο κεντρο του τηγανιου και γυρνατε κυκλικα το τηγανι μεχρι να παει το μειγμα παντου. Η κρεπα δεν θα πρεπει να ειναι ουτε πολυ παχια, ουτε πολυ λεπτη.
- Γυριστε προσεκτικα μολις ροδισει.
- Υπολογειστε 2' με3' λεπτα περιπου την καθε κρεπα.
- <lixoudis.gr>
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου