Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

lixoudis//Ζύμη για κρέπες-βημα-βημα






Υλικά:
  • 4 μεγάλα αβγά
  • κάτι παραπάνω από 2 κούπες γάλα
  • 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/4 κουτ. αλάτι
  • 6-7 κουτ. λιωμένο βούτυρο

  • Εκτέλεση:χτυπάτε σε ένα μπωλ τα αβγά και 2 κούπες γάλα. Όταν χτυπηθούν καλά, προσθέτετε τμηματικά το αλεύρι και το αλάτι και ύστερα το βούτυρο.
  • Σκεπάζετε το μπωλ και το βάζετε στο ψυγείο για 1 με 1 1/2 ώρα.
  • Όταν το βγάλετε από το ψυγείο ξαναχτυπάτε το μείγμα το οποίο πρέπει να είναι ομοιόμορφο και πηκτό. Αν είναι πολυ πηχτό αραιώστε με λιγο γαλα.
  • Βουτυρώνετε ένα αντοκολλητικό τηγάνι διαμέτρου 9 ιντσων και γεμίστε ένα φλυτζανάκι του καφέ με το μείγμα. Το χύνετε στο κεντρο του τηγανιου και γυρνατε κυκλικα το τηγανι μεχρι να παει το μειγμα παντου. Η κρεπα δεν θα πρεπει να ειναι ουτε πολυ παχια, ουτε πολυ λεπτη.
  • Γυριστε προσεκτικα μολις ροδισει.
  • Υπολογειστε 2' με3' λεπτα περιπου την καθε κρεπα. 
  • <lixoudis.gr>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου