Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

lixoudis//ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΟΝΤΟΣΟΥΒΛΙ


ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΟΝΤΟΣΟΥΒΛΙ
ΥΛΙΚΑ
  • κιλα. χοιρινη σπάλα η’ λαιμος
  • 1 κ.σ. ριγανη
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμενη
  • ½ φλυτζανι ελαιόλαδο
  • αλάτι-πιπέρι (ανακατεμενα μαζι)
  • 1 ποτηρι λευκο κρασι
  • 1 λεμονι το χυμο του
  • 1 ντομάτα ζουμερη κομμενη κυβους
  • 1 ξερο κρεμμυδι χοντροκομμενο
  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  • Κοβετε το κρεας σε χοντρα κοματια (μεγεθος ενός μετριου μηλου),και το βαζετε σε μια λεκανη.Προσθετετε το κρασι,το λεμονι,λιγη ριγανη,το σκόρδο,το κρεμμυδι,τη ντομάτα,και λιγο λαδι και ανακατευετε καλα.Αφηνετε να μαριναριστει το κρεας 8 με 10 ωρες στο ψυγειο.Βγαζετε από τη λεκανη το κρεας αλατοπιπερονετε  και περνατε το κρεας στη σουβλα και ψηνετε στο μπαρμπεκιου.Αλλος τροπος ψησιματος είναι να  βαλετε το κρεας σε μικρες σουβλες και να  το ψησετε στο φουρνο για μια ωρα μεχρι να ροδισει το κρεας γυριζοντας  από  ολες τις πλευρες. Σερβιρετε πασπαλιζοντας με ριγανη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου