Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

lixoudis.gr//ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΛΙΓΚΟΥΙΝΙ ΚΑΙ ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΕΝΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ


ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΛΙΓΚΟΥΙΝΙ ΚΑΙ ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΕΝΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ
ΥΛΙΚΑ

500γρ. (1 ​​πακέτο) λινγκουίνι,
4 φιλετα κοτόπουλου 800γρ.περιπου
200γρ.φρεσκα μανιταρια κομμενα
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
Αλάτι και πιπέρι
1/2 φλιτζάνι καβουρδισμένα αμύγδαλα τεμαχισμένα
1 φλυτζανι λευκο κρασι
2 φλυτζανια κρεμα γαλακτος
3 κ.σ μουσταρδα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βραζετε και σουρωνετε τα λιγκουινι συμφωνα με τις οδηγιες του πακετου.
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο με βαρύ πάτο τηγάνι σε μέτρια χαμηλή φωτιά. Προσθέστε τα στήθη κοτόπουλου(κομμενα λωριδες), σκόρδο, αλάτι και πιπέρι τα μανιταρια και συνεχίζετε να τηγανίζετε το κοτόπουλο μέχρι να ψηθεί εντελώς.
Βγάλτε το κοτόπουλο από το τηγάνι και κρατήστε το σε ένα ζεστό φούρνο.
Ριχνετε στο τηγανι το κρασι και αφηνετε να σιγοβρασει λιγο και να εξατμιστει.
Προσθετετε τελος στο τηγάνι την κρεμα γαλακτος,και τη μουσταρδα και ανακατευετε.Βαζετε ξανα το κοτοπουλο στο τηγανι και σιγοβραζετε μεχρι να δεσει η σαλτσα.Σερβιρετε πανω στα βρασμενα λιγκουινι πασπαλιζωντας με τα αμυγδαλα

lixoudis.gr
παρομοιες συνταγες με κοτοπουλο:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου