ΡΕΒΙΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ
ΥΛΙΚΑ
500 γρ.ρεβιθια
3 φρεσκα κρεμμυδακια ψιλοκομμενα
1 σκελιδα σκορδο λιωμενη
1\2 ματσακι μαιδανο ψιλοκομμενο
1\2 ματσακι ανηθο ψιλοκομμενο
1 φλυτζανι φρυγανια τριμμενη
1 φλυτζανι κεφαλογραβιερα τριμμενη
2 αυγα
500 γρ.ρεβιθια
3 φρεσκα κρεμμυδακια ψιλοκομμενα
1 σκελιδα σκορδο λιωμενη
1\2 ματσακι μαιδανο ψιλοκομμενο
1\2 ματσακι ανηθο ψιλοκομμενο
1 φλυτζανι φρυγανια τριμμενη
1 φλυτζανι κεφαλογραβιερα τριμμενη
2 αυγα
1/2κ.γ.κιμινο
αλατι,πιπερι
αλευρι και λαδι για το τηγανισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βαζετε τα ρεβιθια αποβραδις στο νερο να μουλιασουν και να μαλακωσουν.Τα βραζετε σε καινουριο νερο να μαλακωσουν και τα κανετε πουρε.Αναμειγνυετε τον πουρε απο τα ρεβιθια με τα υπολοιπα υλικα και πλαθετε μια σφιχτη ζυμη.Πλαθετε μικρα κεφτεδακια τα αλευρωνετε και τα τηγανιζετε σε μετρια φωτια μεχρι να ροδισουν.
αλατι,πιπερι
αλευρι και λαδι για το τηγανισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βαζετε τα ρεβιθια αποβραδις στο νερο να μουλιασουν και να μαλακωσουν.Τα βραζετε σε καινουριο νερο να μαλακωσουν και τα κανετε πουρε.Αναμειγνυετε τον πουρε απο τα ρεβιθια με τα υπολοιπα υλικα και πλαθετε μια σφιχτη ζυμη.Πλαθετε μικρα κεφτεδακια τα αλευρωνετε και τα τηγανιζετε σε μετρια φωτια μεχρι να ροδισουν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου