·
· ΜΥΔΟΠΙΛΑΦΟ
· 2 φλυτζανια ρυζι
· 200γρ ντοματακια ψιλοκομμενα
· 1 ώριμη ντομάτα κομμενη ‘καρε’
· 1 ξερο κρεμμυδι ψιλοκομμενο
· 1 φρεσκο κρεμμυδακι ψιλοκομμενο
· 2 σκελιδες σκόρδο ψιλοκομμενες
· Αλάτι-πιπερι
½ ποτηρι λευκο κρασι
· 1 σφηνακι ουζο
· ½ κ.γ κιτρινοριζα η' κροκο κοζανης
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε φαρδια κατσαρολα ζεσταινετε το λαδι και σοταρετε τα κρεμμυδια και το σκόρδο.Ριχνετε μεσα και τα μυδια και ανακατευετε.Σβηνετε με το ουζο και το κρασι.Προσθετετε και τις ντοματες το αλατοπιπερο,και την κιτρινοριζα.Προσθετετε και το ρυζι σκεπαζετε με νερο και σιγοβραζετε για 15’ περιπου μεχρι να είναι ετοιμο το ρυζι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου