Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

lixoudis//ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ ΑΛΑ ΤΟΣΚΑΝΑ ( ΜΕ ΚΙΜΑ )


ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ ΤΟΣΚΑΝΗΣ  ΜΕ ΚΙΜΑ
ΥΛΙΚΑ 
18 κανελονια ετοιμα η 18 κρεπες ,μικρη διαμετρο[ βλεπε κρεπες αλμυρες ]
500 γραμμαρια κιμα μοσχαρισιο.
2 κρεμυδια ψιλοκομμενα
1 φλυτζανι του τσαγιου ελαιολαδο
1 ½ φλυτζανι του τσαγιου κεφαλοτυρι τριμμενο
1 κουτι ντοματακια ψιλοκομμενα.
½ φλυτζανι βουτυρο .  1 λιτρο γαλα,αλατι,πιπερι,
4 κουταλιες της σουπας αλευρι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρολα ζεσταινουμε το λαδι και σοταρουμε το κρεμμυδι,και τον κιμα.Προσθετουμε τα ντοματακια και το αλατοπιπερο,και σιγοβραζουμε για 40 λεπτα περιπου.Κατεβαζουμε από τη φωτια και προσθετουμε στον κιμα το μισο κεφαλοτυρι,ανακατευωντας.Σε μια άλλη κατσαρολα ζεσταινουμε το βουτυρο,και προσθετουμε και το αλευρι.Ανακατευουμε καλα με ξυλινη κουταλα,μεχρι το μειγμα να ροδοκοκκινισει.Τελος προσθετουμε το γαλα και σιγοβραζουμε ,ανακατευωντας συνεχεια μεχρι να δεσει η μπεσαμελ..Κατεβαζουμε,από τη φωτια και προσθετουμε τη μιση ποσοτητα κρεμας,στον κιμα και ανακατευουμε το μειγμα.Γεμιζουμε με τον κιμα τα κανελονια, η [τις κρεπες κανωντας ρολακια] και τα τοποθετουμε σε βουτυρωμενο ταψι.Περιχυνουμε τα κανελονια με την υπολοιπη μπεσαμελ,και από πανω το υπολοιπο τυρι.Ψηνουμε τα κανελονια στους 180c για μιση ωρα περιπου, μεχρι να γκρατιναριστει και σερβιρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου