KOYΡΑΜΠΙΕΔΕΣ
½ κιλο αλευρι μαλακο
½ κιλο βουτηρο
220 γρ.ζαχαρη
2 κροκοι αυγου
1 κ.σ κανελα
1 κ.γ γαριφαλο
½ κιλο αμυγδαλοψυχα χοντδροκομμενη
1\2 κιλο αχνη για πασπάλισμα
Ανθονερο
Βουτηρο για το ταψι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ χτυπατε το βουτηρο με συρμα μεχρι να ασπρισει και να φουσκωσει.Ριχνετε τη ζαχαρη και τους κροκους και συνεχιζετε να χτυπατε.Προσθετετε την κανελα,το γαριφαλο,ανακατευωντας,και προσθετοντας το αλευρι σιγα-σιγα μεχρι να γινει μια ζυμη λεια και αφρατη.Πλαθετε τους κουραμπιεδες-αν κολαει η ζυμη προσθετετε λιγο αλευρι-και τους τοποθετειτε σε βουτηρωμενο ταψι.Ψηνετε στους 180βαθμους για 15’ με 20’ λεπτα.Αφου ψηθουν βαζετε τους κουραμπιεδες σε πιατελα ραντιζετε με ανθονερο και πασπαλιζετε με μπολικη ζαχαρη αχνη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου