Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

lixoudis//Κατσικάκι λαδορίγανη

Υλικά
1500γρ μπούτι από κατσικάκι σε κομμάτια
4 σκελίδες σκόρδο σε λεπτές φέτες
200ml κόκκινο κρασί
1 κουταλιά ρίγανη
1κιλό πατάτες στρογγυλές
Χυμό από 3 λεμόνια
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Σοτάρουμε το κατσικάκι με το μισό ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για πολύ λίγο. Σβήνουμε με το κρασί και το χυμό λεμονιού. Αδειάζουμε σε μεγάλο ταψί, ρίχνουμε τη ρίγανη , αλάτι και πιπέρι, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, σκεπάζουμε με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα. Αφαιρούμε τη λαδόκολλα, προσθέτουμε τις πατάτες, ½ φλιτζάνι χλιαρό νερό και ψήνουμε για 40 λεπτά ακόμη.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου