Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

lixoudis//ΜΥΔΙΑ ΑΧΝΙΣΤΑ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ


  ΜΥΔΙΑ ΑΧΝΙΣΤΑ
.ΥΛΙΚΑ
1 κιλο μυδια φρεσκα με το κελυφος
1 φλυτζανι λευκο κρασι
1 μεγαλη ωριμη ντοματα ψιλοκομενη
½ ματσακι ανιθο ψιλοκομενο
2 κρεμμυδακια φρεσκα ψιλοκομενα
2 κλωναρακια σελινο κομμενο
1 κουταλι της σουπας αλευρι
2 κουταλια της σουπας ελαιολαδο
το χυμο ενός λεμονιου.
Αλατι,πιπερι
1 ποτηρι νερο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πρωτα πλενουμε καλα τα μυδια βουρτσιζοντας τα και αφαιρωντας τα ‘γενια’τους.
Σε μια κατσαρολα ζεσταινουμε το λαδι και μαραινουμε λιγο τοκρεμμυδι.προσθετωντας  τα μυδια ‘τα πασπαλιζουμε με το αλευρι και ανακατευουμε καλα. Επειτα  σβηνουμε με το κρασι και προσθετουμε το νερο και τα υπολοιπα υλικα εκτος το λεμονι το οποιο βαζουμε λιγο πριν τα αποσυρουμε από τη φωτια.Μαγειρευουμε σε χαμηλη φωτια και με κλειστο καπακι Οσα μυδια δεν ανοιξουν τα πεταμε. Σερβιρουμε σε βαθυ πιάτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου