Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

lixoudis//ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΚΑΡΟΤΟ ΚΑΙ ΣΕΛΙΝΟ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ


 ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΚΑΡΟΤΟ ΚΑΙ ΣΕΛΙΝΟ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ

ΥΛΙΚΑ-4ατομα



1 κιλο.χοιρινο κρέας κομμενο μεριδες
1 ματσο σέλινο
1/2 ματσακι ανηθο ψιλοκομμενο
2 κρεμμυδακια φρεσκα ψιλοκομμενα
1 φλυντζανι ελαιολαδο
1 κρεμμυδι ψιλοκομενο
2 αυγα για το αυγολεμονο
1 λεμονι το χυμο του.
2 Kαροτα μετρια καθαρισμενα.
αλατι,πιπερι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κοβουμε το κρεας σε μεριδες και το πλενουμε.Σε μια κατσαρολα βαζουμε το λαδι να καψει και σοταρουμε το κρεμμυδι [το οποιο εχουμε ψιλοκοψει] για λιγο χωρις να παρει χρωμα,προσθετουμε τοκρεας,σοταρουμε για λιγο και προσθετουμε νερο να σκεπαστει το κρεας-το αλατι το πιπερι και τα καροτα .Αφηνουμε το κρεας να μισοβρασει ,κοβουμε το σελινο και το βαζουμε στην κατσαρολα  μαζι με το κρεας..
Αυγολεμονο» Χτυπαμε τα αυγα και προσθετουμε το χυμο λεμονιου,συνεχιζουμε να χτυπαμε προσθετοντας 2-3 κουταλιες ζωμο από την κατσαρολα.Κατεβαζουμε την κατσαρολα από τη φωτια ριχνουμε μεσα το αυγολεμονο ανακατεβουμε λιγο και το σερβιρουμε ζεστο.
lixoudis.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου