Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

lixoudis/ΛΑΧΑΝΟΝΤΟΛΜΑΔΕΣ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ

ΥΛΙΚΑ
-500γρ κιμα χοιρινο
-500γρ κιμα μοσχαρισιο
-2 αυγα
-1κρεμμυδι μετριο ξερο στον τριφτη
-2 κρεμμυδακια φεσκα ψιλοκομμενα
-2κ.σ μαιδανο ψιλοκομμενο
-1 κ.σ ανηθο ψιλοκομμενο
-1 κουπα ρυζι γλασε η' καρολινα
-2 κλαρακια σελινο
-1 ντοματα ωριμη στον τριφτη
-1/2 κ.σ δυοσμο ψιλοκομμενο
-1/2 κουπα λαδι
-αλατι-πιπερι
ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ
3 λεμονια το χυμο τους
-1 κ.σ κορν φλαουερ
-1φλυτζανι κρυο γαλα
-1 κουπα ζωμο απο το φαγητο
-2 κροκοι αυγων
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Διαλεγετε ενα λαχανο μεγαλο οχι πολυ σφιχο.Κοβετε το κοτσανι με τη μυτη του μαχαιριου οσο πιο βαθια μπορειτε και το βαζετε σε νερο που βραζει να ζεματιστει.Αφηνετε οσο να μαλακωσουν τα φυλλα οχι παρα πολυ.Το βγαζετε με τρυπητη κουταλα σε πιατελα.Σε ενα μπολ ανακατευετε ολλα τα υλικα μαζι εκτος το σελινο  και ζυμωνετε καλα.Παιρνετε ενα-ενα τα φυλλα αν ειναι μεγαλα τα κοβουμε στα δυο και τυλιγουμε σε κυλινδρικο σχημα..Στρωνουμε στον πατο της κατσαρολας μερικα φυλλα απο το λαχανο(τα σπασμενα) το σελινο και αν θελουμε για εχτρα γευση μερικα κοκαλα απο κοτοπουλο η' μοσχαρι(ζητατε απο το χασαπη σας) και τοποθετειτε τους ντολμαδες με το τυλιγμενο μερος προς τα κατω.Ριχνετε νερο να σκεπαστουν οι ντολμαδες προσθετετε λαδι αλατοπιπερο και λεμονι σκεπαζουμε τους ντολμαδες με δυο πιατα και βραζετε σε χαμηλη φωτια 1 ωρα περιπου.ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ.Λιωνετε το κορν φλαουερ μεσα στο κρυο γαλα.Χτυπατε τους κροκους  με το χυμο λεμονι  και προσθετετε σε αυτο το γαλα με το κορν φλαουρ και το ζωμο ζεστο σιγα-σιγα και ανακατευωντας,και περιχυνετε με αυτη τη σαλτσα τους ντολμαδες.Ανακινειτε την κατσαρολα ,αφηνετε να περει το φαγητο 2-3 βρασεις και σερβιρετε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου