Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

lixoudis.gr//ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΜΕ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ ΜΠΥΡΑΣ ΚΑΙ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ









ΥΛΙΚΑ
-1 φιλετο παστου μπακαλιαρου(1 κιλο περιπου)
ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ
-2 Φλυτζανια μπυρα
-2 φλυτζανια αλευρι που φουσκωνει μονο του
-1/2κ.γ μπεικιν
-1 αυγο
-αλατι-πιπερι ασπρο
ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ
-4 μετριες πατατες
-3 σκελιδες σκορδο
-λιγο ξυδι
-μισο λεμονι το χυμο του
-1/2 φλυτζανι ελαιολαδο
-αλατι-πιπερι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Απο την προηγουμενη το μεσημερι ξαρμυριζετε τον μπακαλιαρο και τον κοβετε σε μικρα κομματια.Ετοιμαζετε το κουρκουτι ΄.Σε ενα μπολ αναμειγνυετε την μπυρα μαζι με το αλευρι χτυπωντας με το συρμα δυνατα να μην σβολιασειΠροσθετουμε και τα υπολοιπα υλικα και ανακατευουμε ,θελουμε να επιτυχουμε ενα κουρκουτι σχετικα πηχτο..Αφηνουμε μιση ωρα στο ψυγειο πριν το χρησιμοποιησουμε.Ζεσταινουμε αφθονο λαδι σε βαθυ τηγανι και οταν καψει αλευρωνουμε πρωτα το μπακαλιαρο τον βουταμε στο κουρκουτι και κατευθειαν στο καυτο λαδι.Τηγανιζουμε μεχρι να ροδισει και απο τις δυο πλευρες.Τις βγαζουμε με τρυπητη κουταλα σε αποροφητικο χαρτι να στραγγισουν πριν σερβιρουμε.


ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεπλενουμε τις πατατες και τις βραζουμε σε κατσαρολα μεχρι να μαλακωσουν.
Ξεφλουδιζουμε τις πατατες και τις κοβουμε σε μικρα κομματιαΛιωνουμε το σκορδο στο μπλεντερ με λιγο λαδι.Προσθετουμε σιγα-σιγα τις πατατες το λαδι το ξυδι το λεμονι και το αλατοπιπερο,και χτυπαμε μεχρι το μειγμα να γεινει πουρες.πριν σερβιρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου