ΥΛΙΚΑ
-1κιλο τυροβολια
-4 αυγα
-2 ματσακια κρεμμυδακια φρεσκα
-1 ματσακι μαραθο η' ανηθο
-1 κουπα γαλα
-αλατι-πιπερι
Για το φυλλο
-750 γρ αλευρι που φουσκωνει μονο του
-2οογρ φυτικο βουτηρο(μαργαρινη) κομμενο σε κυβακια
-χλιαρο νερο οσο παρει η ζυμη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη γεμιση ψιλοκοβουμε τα λαχανικα και τα αναμιγνυουμε μετο τυρι και τα υπολοιπα υλικα.
Για το φυλλο αναμιγνυουμε το αλευρι το βουτηρο και λιγο νερο και ζυμωνουμε καλα,κανοντας μια ελαστικη ζυμη.Χωριζουμε τη ζυμη σε δυο κοματια και αφηνουμε λιγο να ξεκουραστειΣε αλευρωμενη επιφανεια με τον πλαστη ανοιγουμε ενα φυλλο και το στρωνουμε σε λαδωμενο ταψι.Βαζουμε στο ταψι τη γεμιση , ανοιγουμε ενα φυλλο ακομη και σκεπαζουμε την πιτα.Με μαχαιρι χαραζουμε την πιτα και ψηνουμε στους 180 βαθμους για μιση ωρα μεχρι να ροδισει η πιτα..
-1κιλο τυροβολια
-4 αυγα
-2 ματσακια κρεμμυδακια φρεσκα
-1 ματσακι μαραθο η' ανηθο
-1 κουπα γαλα
-αλατι-πιπερι
Για το φυλλο
-750 γρ αλευρι που φουσκωνει μονο του
-2οογρ φυτικο βουτηρο(μαργαρινη) κομμενο σε κυβακια
-χλιαρο νερο οσο παρει η ζυμη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη γεμιση ψιλοκοβουμε τα λαχανικα και τα αναμιγνυουμε μετο τυρι και τα υπολοιπα υλικα.
Για το φυλλο αναμιγνυουμε το αλευρι το βουτηρο και λιγο νερο και ζυμωνουμε καλα,κανοντας μια ελαστικη ζυμη.Χωριζουμε τη ζυμη σε δυο κοματια και αφηνουμε λιγο να ξεκουραστειΣε αλευρωμενη επιφανεια με τον πλαστη ανοιγουμε ενα φυλλο και το στρωνουμε σε λαδωμενο ταψι.Βαζουμε στο ταψι τη γεμιση , ανοιγουμε ενα φυλλο ακομη και σκεπαζουμε την πιτα.Με μαχαιρι χαραζουμε την πιτα και ψηνουμε στους 180 βαθμους για μιση ωρα μεχρι να ροδισει η πιτα..
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου