ΥΛΙΚΑ 4-6 Ατομα
-1 1\2 κιλο αρνισιες γλωσσες
-2 κιλα κρεμμυδακια για στιφαδο καθαρισμενα
-4 σκελιδες σκορδο κομμενες
-2 φυλλα δαφνης
-1\2 κ.γ σπορους μπαχαρι
-αλατι-πιπερι
-1 ποτηρι του κρασιου λευκο κρασι
-4-5 ωριμες ντοματες τριμμενες
-1 κ.σ τοματοπελτε
-1 φλυτζανι λαδι
-1σφηνακι ξυδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλενουμε καλα τις γλωσσες και τις βραζουμε σε μπολικο νερο μαζι με το ξυδι,για μιση ωρα.
.Αποσυρουμε απο τη φωτια και τις ξεφλουδιζουμε κοβοντας κατα μηκος στη μεση.Σε αλλη κα-
τσαρολα ζεσταινουμε το λαδι και σοταρουμε τα κρεμμυδια και τα σκορδα προσθετουμε και τις γλωσσες και σοταρουμε μεχρι να ροδισουν.Σβηνουμε με το κρασι και προσθετουμε και τα υπολοιπα υλικα.Βραζουμε το φαγητο αλλη μιση ωρα περπου μεχρι να μαλακωσουν οι γλωσσες και να δεσει η σαλτσα.
-1 1\2 κιλο αρνισιες γλωσσες
-2 κιλα κρεμμυδακια για στιφαδο καθαρισμενα
-4 σκελιδες σκορδο κομμενες
-2 φυλλα δαφνης
-1\2 κ.γ σπορους μπαχαρι
-αλατι-πιπερι
-1 ποτηρι του κρασιου λευκο κρασι
-4-5 ωριμες ντοματες τριμμενες
-1 κ.σ τοματοπελτε
-1 φλυτζανι λαδι
-1σφηνακι ξυδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλενουμε καλα τις γλωσσες και τις βραζουμε σε μπολικο νερο μαζι με το ξυδι,για μιση ωρα.
.Αποσυρουμε απο τη φωτια και τις ξεφλουδιζουμε κοβοντας κατα μηκος στη μεση.Σε αλλη κα-
τσαρολα ζεσταινουμε το λαδι και σοταρουμε τα κρεμμυδια και τα σκορδα προσθετουμε και τις γλωσσες και σοταρουμε μεχρι να ροδισουν.Σβηνουμε με το κρασι και προσθετουμε και τα υπολοιπα υλικα.Βραζουμε το φαγητο αλλη μιση ωρα περπου μεχρι να μαλακωσουν οι γλωσσες και να δεσει η σαλτσα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου