Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΜΑΝΕΣΤΡΑ(ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ)




 ΥΛΙΚΑ για 4-6 ατομα
-Μισο κοτοπουλο(800γρ.περιπου)
-250γρ κριθαρακι(μισο πακετο)
-1 κρεμμυδι ξερο χοντροκομμενο
-2 καροτα κομμενα
-1 κλωναρακι σελινο ψιλοκομμενο
-2 λεμονια 'το χυμο τους'
-αλατι-πιπερι
1/2 κουπα λαδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλενουμε καλα το κοτοπουλο και το βαζουμε σε μεγαλη κατσαρολα με νερο εως τη μεση να βραζει.
Προσθετουμε και τα λαχανικα και τα βραζουμε μαζι με το κοτοπουλο  για 20' περιπου.Αποσυρουμε το κοτοπουλο κατα μερος  και το αφηνουμε να κρυωσει.Στην ιδια κατσαρολα με τα λαχανικα προσθετουμε το κριθαρακι και τα υπολοιπα υλικα.΄λαδι-λεμονι-αλατοπιπερο'.Εν τω μεταξυ ξεκοκαλιζουμε το κοτοπουλο και το  προσθετουμε στην κατσαρολα με το κριθαρακι οταν αυτο ειναι ετοιμο(15')περιπου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου