Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

lixoudis//ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΤΟΝΝΟ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟ


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ
-300γρ τοννο σε κονσερβα
-1 ξερο κρεμμυδι μικρο ψιλοκομμενο
-2 κρεμμυδακια  φρεσκα ψιλοκομμενα
-2 ντοματες ωρριμες κομμενες κυβακια 'καρε'
-1 σκελιδα σκορδο ψιλοκομμενη
-2κ.σ καπαρη
-1κ.σ ελιες μαυρες ροδελα
-1/2 κ.σψιλοκομμενο φρεσκο βασιλικο
-αλατι-πιπερι
-1 ποτηρακι λευκο κρασι
-λιγο λαδι για το σοταρισμα
-500γρ πενες (1 πακετο)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταινουμε το λαδι σε φαρδι τηγανι και σοταρουμε για λιγο το κρμμυδι να μαραθει.Προσθετουμε το σκορδο και μετα τη ντοματα Αφηνουμε 2-3 λεπτα να μαγειρευτει η ντοματα και προσθετουμε τον τοννο τις ελιες,την καπαρη και'σβηνουμε' με το κρασι.
Σε αλλη κατσαρολα βραζουμε τα ζυμαρικα συμφωνα με τις οδηγιες του πακετου,σουρωνουμε και τα αναμιγνυουμε στο τηγανι με τον τοννο προσθετοντας και το βασιλικο..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου