Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

ΤΣΙΖ ΚΕΙΚ ΜΕ ΑΝΘΟΤΥΡΟ

ΥΛΙΚΑ
-1 κ.σ σταφιδες
-1 κ.σψλοκομμενα αποξηραμενα βερικοκα
-1 σφηνακι ρουμι
-6 κ.σ τυρι κρεμα
-3 κ.σ ζαχαρη
-1-1/2 κουπα ανθοτυρο
-2 κ.σ γιαουρτι
-2κ.σ αλευρι
-2 αυγα
-1 λεμονι το χυμο του
-το ξυσμα ενος λεμονιου
-1-1\2 πακετο μπισκοτα πτι μπερ
-1 κ.σ καρυδοψιχα
-1 κ.σ ζαχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σπαμε τα μπισκοτα με τα χερια και τα βαζουμε μαζι με τα καρυδια και μια κουταλια ζαχαρη στο μουλτι και τα θρυμματιζουμε.Τοποθετουμε το μειγμα αυτο σε μια φορμα και το παταμε ωστε να 'κατσει' και να
κολλησει παντου.Σε ενα κατσαρολακι βαζουμε το ρουμι μαζι με τα βερικοκα και τις σταφιδες να ζεσταθει λιγο.Τα κατεβαζουμε και τα αφηνουμε μεσα στο ρουμι να φουσκωσουν.Αρχιζουμε τωρα την κρεμα.Χτυπαμε το τυρι  με τη ζαχαρη να γινει αφρατο,στη συνεχεια προσθετουμε το ανθοτυρο και το γιαουρτι,χτυπωντας συνεχεια.Τελος προσθετουμε και τα υπολοιπα υλικα, τα αυγα,το αλευρι,το χυμο το ξυσμα και τα φρουτα τα οποια εχουμε στραγγιξει απο το ρουμι.Ανακατευουμε το μειγμα και το αδειαζουμε στη φορμα πανω στα μπισκοτα.Ψηνουμε τοτσιζκεικ 50-55' στους160C.Αφου φηθει σβηνουμε το φουρνο και αφηνουμε το γλυκο μεσα στο φουρνο για μιση ωρα πριν σερβιρουμε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου