Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ



ΥΛΙΚΑ
-500γρ κιμα μοσχαρισιο
-500γρ κιμα χοιρινο
-2 φλυτζ.του καφε ρυζι γλασε
-1 κρεμμυδι ξερο
-4-5 φυλαρακια δυοσμο ψιλοκομμενο
-1 κουπα ανηθο ψιλοκομμενο
-2 αυγα
-2κουταλιες βουτηρο
-2 λεμονια (το χυμο τους)
-αλατι-πιπερι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τοποθετουμε σε ενα μεγαλο μπολ τον κιμα.Προσθετουμε το ρυζι,το ενα αυγο,το δυοσμο,τον ανηθο,το κρεμμυδι ψιλοκομμενο,αλατι και πιπερι.Ζυμωνουμε τον κιμα και πλαθουμε μικρα μπαλακια.Εν τω μεταξυ βαζουμε στην κατσαρολα μας νερο μεχρι τη μεση και τη βαζουμε να βραζει.Προσθετουμε στο νερο επισης το βουτηρο,το μισο απο το χυμο λεμονι,αλατι και πιπερι.Μολις το νερο παρει΄ βραση' προσθετουμε σιγα-σιγα τα γιουβαρλακια,σκεπαζουμε την κατσαρολα και αφηνουμε να βρασουν40' περιπου!!ΠΡΟΣΟΧΗ Δεν ανακατευουμε με κουταλα για να μη δυαλυσουν απλα κουναμε ολοκληρη την κατσαρολα.
Αυγολεμονο. Χτυπαμε σε ενα μπολ τα αυγα με το λεμονι.Προσθετουμε σιγα-σιγα 1 κουπα απο το ζωμο της σουπας και ανακατευουμε.Προσθετουμε το αυγολεμονο σιγα-σιγα στη σουπα και ανακινουμε την κατσαρολα σε σιγανη φωτια να δεσει η σουπα.












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου