Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

lixoudis//ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΣΕΛΙΝΟ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ








ΥΛΙΚΑ:


 1 κιλο κρεας χοιρινο κομμενο μεριδες
500 γρ σελινο
2 πρασα το ασπρο κομμενα ροδελες 

1 κρεμμυδι ψιλοκομμενο

1 κ.σ ανηθο ψιλοκομμενο
2 καροτα κομμενα ροδελες.
1 φλυτζανι ελαιολαδο
αλατι&πιπερι

ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ
2 αυγα
1 λεμονι το χυμο του
αλατι-πιπερι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κοβουμε το κρεας σε μεριδες και το σοταρουμε σε καυτο λαδι.Ριχνουμε στην κατσαρολα και τα κρεμμυδια,τα πρασα,και τα καροτα και σοταρουμε για λιγο ακομα.Αλατοπιπερωνουμε.Σκεπαζουμε το κρεας με νερο και αφηνουμε να βραζει.Αφου μισοβρασει προσθετουμε στην κατσαρολα τον ανηθο και το σελινο.συνεχιζωντας το βρασιμο.Αφου το φαγητο ετοιμαστει ,ετοιμαζουμε το αυγολεμονο ως εξης :



Χτυπαμε τα αυγα και προσθετουμε σε αυτα το χυμο του λεμονιου.Συνεχιζουμε να χτυπαμε και προσθετουμε σιγα-σιγα 4-5 κουταλιες  ζωμο απο την κατσαρολα.Αδειαζουμε το αυγολεμονο στο φαγητο και ανακινουμε την κατσαρολα να παει παντου.Κατεβαζουμε απο τη φωτια και σερβιρουμε,


....  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου