Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Ρεβιθοκεφτεδες

Υλικα
500 γρ.ρεβιθια
1 κρεμμυδι ξερο τριμμενο
1 σκελιδα σκορδο λιωμενη
1\2 ματσακι μαιδανο ψιλοκομμενο
1\2 ματσακι ανηθο ψιλοκομμενο
1 φλυτζανι φρυγανια τριμμενη
1 φλυτζανι κεφαλογραβιερα τριμμενη
2 αυγα
αλατι,πιπερι
αλευρι και λαδι για το τηγανισμα 
Εκτελεση
Βαζετε τα ρεβιθια αποβραδις στο νερο να μουλιασουν και να μαλακωσουν.Τα βραζετε σε καινουριο νερο να μαλακωσουν και τα κανετε πουρε.Αναμειγνυετε τον πουρε απο τα ρεβιθια με τα υπολοιπα υλικα και πλαθετε μια σφιχτη ζυμη.Πλαθετε μικρα κεφτεδακια τα αλευρωνετε και τα τηγανιζετε σε μετρια φωτια μεχρι να ροδισουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου