Κυριακή 10 Απριλίου 2011

lixoudis//ΑΡΝΑΚΙ ΦΡΙΚΑΣΕ

Υλικα 
1 κιλο αρνακι σπαλα η μπουτι
1\2κιλοκρεμμυδακια
2 μαρουλια

2 λεμονια το χυμο τους
1/2 ματσακι ανηθο ψιλοκομμενο
2 αυγα
1 κουταλι σουπας κορν φλαουερ
1 φλυτζανι λαδι
αλατι,πιπερι
Εκτελεση
Κοβετε το κρεας σε μεριδες,το πλενετε καλα  το βαζετε σε μια κατσαρολα και σοταρετε για λιγο.Στο μεταξυ πλενετε τα κρεμμυδια και τα μαρουλια και τα κοβετε σε μικρα κοματια.Κατεβαζετε απο τη φωτια την κατσαρολα με το κρεας και στρωνετε απο κατω τα κρεμμυδια ,μετα το κρεας και τελος τα μαρουλια και τον ανηθο.Προσθετετε το αλατι το πιπερι και το αναλογο νερο και τα βαζετε να βραζουν.Οταν βρασει το κρεας ετοιμαζετε το αυγολεμονο ως εξης.Χτυπατε τα αυγα σε ενα μπολ ριχνετε το χυμο των λεμονιων και λιγο  ζωμο απο το κρεας.Δυαλυετε σε κρυο νερο το κορν φλαουερ και το προσθετετε και αυτο μεσα στα αυγα.Τελος ριχνετε ολα αυτα τα υλικα μεσα στην κατσαρολα με το κρεας και την ανακινειτε λιγο για να παει το αυγολεμονο παντου..Κατεβαζετε αμεσως την κατσαρολα απο τη φωτια.Σερβιρετε ζεστο.





































































































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου