Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

Μανιτάρια Φρικασέ






ΥΛΙΚA
1 κιλό μανιτάρια φρέσκα πλευρωτους
2 μαρούλια
2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
1μικρο κλαδακι σελινο ψιλοκομμενο
1 ξερο κρεμμυδι ψιλοκομμενο
2 σκελιδες σκορδο ψιλοκομμενες
½ ματσάκι άνηθο
1 λεμόνι (το χυμό)
1-½  κ.σ. κορν φλάουρ
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε τα μανιτάρια,(εαν δεν ειναι καθαρα) τα κόβουμε σε φέτες,  και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν.
Πλενουμε καλα και κόβουμε τα μαρούλια σε μεγάλα κομμάτια.
Σε κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και σοταρουμε  τα κρεμμυδια και το σκορδο να ροδισουν.Προσθετουμε και τα μανιτάρια, το σελινο και σοταρουμε ολα μαζι. Ρίχνουμε στο φαγητο 1 ποτηρι νερο, αλάτι, πιπέρι και τα αφήνουμε να βράσουν 10΄λεπτα περιπου.
Προσθέτουμε στην κατσαρολα και  τα μαρούλια  και τα αφήνουμε περίπου 15΄ να βράσουν όλα μαζί.(Συμπληρωνετε αν χρειαζετε λιγο νερακι)
Σε ένα μικρό μπολ διαλύουμε το κορν φλάουρ με το χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε λίγο ζουμί από το φαγητό μας και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα,μαζι με τον ψιλοκομμενο ανηθο.Ανακατευουμε και μαγειρευουμε 2-3 λεπτα ακομα πριν σερβιρουμε.