lixoudis(λιχουδης)

Κυριακή, 30 Μαρτίου 2014

lixoudis.gr//ΠΑΝΣΕΤΑ ΤΣΙΓΑΡΙΑΣΤΗ(ΤΗΓΑΝΙΑ) ΠΟΛΥΧΡΩΜΗ

ΠΑΝΣΕΤΑ ΤΣΙΓΑΡΙΑΣΤΗ(ΤΗΓΑΝΙΑ) ΠΟΛΥΧΡΩΜΗ


ΥΛΙΚΑ:
600γρ.χοιρινη πανσετα
Λιγο ελαιόλαδο
Αλάτι-πιπέρι
1 πρασσο κομμενο σε ροδελες
1 ξερο κρεμμυδι μετριο κομενο
1 πιπερια φλωρινης σε ροδελες
1 πρασινη πιπερια σε ροδελες
Λιγο ριγανη για πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Αφηνουμε το τηγανι λιγο να καψει και ριχνουμε το λαδι.

Εχουμε ηδη ψιλοκοψει και αλατισει το κρεας και το ριχνουμε στο καυτο τηγανι.Αφηνουμε να σοταριστει και να ροδισει αρκετα.Χαμηλωνουμε λιγο τη φωτια και προσθετουμε τα λαχανικα και αφηνουμε να μαγειρευτουν μεχρι τα λαχανικα μας να μαραθουν,και να μαλακωσουν.Σερβιρουμε πασπαλιζωντας με λιγο ριγανη.
lixoudis.gr

Σάββατο, 29 Μαρτίου 2014

lixoudis//ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΤΗΓΑΝΙΤΑ ΣΕ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ


ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΤΗΓΑΝΙΤΑ ΣΕ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ


ΥΛΙΚΑ:
4-5 Μετρια κολοκυθακια
Λαδι για τηγανισμα
Λιγο αλευρι για αλευρωμα
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ:
1 Κουτακι μπυρα(33ογρ.)
2 φλυτζανια αλευρι περιπου
1κ.γ.μπεικιν παουντερ
1 αυγο
Λιγο αλάτι
Λιγο ασπρο πιπέρι
Σε ένα μπολ ανακατευουμε όλα τα υλικα μαζι ,ώστε να πετυχουμε ένα παχυρευστο χυλο.Ισως χρειαστειστε λιγο ακομα  αλευρι το οποιο συμπληρωνετε.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Κοβουμε τα κολοκυθακια κατά μηκος σε λεπτες φετες.Τα αλατιζουμε ελαφρα και τα αφηνουμε σε ένα σουρωτηρι να βγαλουν τα υγρα τους.
Τα αλευρωνουμε,τα βουταμε στο κουρκουτι να καλυφθουν και τα βουταμε στο καυτο λαδι τηγανιζωντας μεχρι να ροδισουν.Τοποθετουμε σε αποροφητικο χαρτι να τραβηξει τα λαδια από το τηγανισμα και σερβιρουμε.
Μπορουμε να τα συνοδευσουμε με σκορδαλια δες(εδώ) η΄με ένα δροσερο ντιπ γιαουρτιου δες(εδώ) η΄το κλασικο μας παραδοσιακο τζατζικι δες(εδώ).

Πέμπτη, 27 Μαρτίου 2014

lixoudis.gr//ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΑ

    ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΑ



ΥΛΙΚΑ:
5-6 Μετριες πατατες
4 σκελιδες σκόρδο
2-3 κουταλιες της σουπας ξυδι
1 λεμονι το χυμο του
Αλάτι-ασπρο πιπέρι
1 φλυτζανι ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Καθαριζετε τις πατατες και τις κοβετε σε μπουκιες.Τις καλυπτετε με νερο και τις βαζετε να βρασουν.Με την κουταλα η΄το συρμα ανακατευετε και τις κανετε σαν πουρε.Αφηνετε λιγο να κρυωσουν.

Εν τω μεταξυ βαζετε όλα τα υπολοιπα υλικα στο μουλτι και τα χτυπατε.Ενσωματωνετε στις λιωμενες πατατες και ανακατευετε να ενσωματωθουν τα υλικα.

Τετάρτη, 26 Μαρτίου 2014

lixoudis.gr//ΡΙΖΟΤΟ ΘΑΛΑΣΣΙΝΩΝ ΣΕ ΛΕΥΚΗ ΣΑΛΤΣΑ






 ΡΙΖΟΤΟ ΘΑΛΑΣΣΙΝΩΝ ΣΕ ΛΕΥΚΗ ΣΑΛΤΣΑ


YΛΙΚΑ:
½ κιλο αναμεικτα θαλασσινα(μυδια,καλαμαρι,καβουρι,κ.λ.π.)
400γρ.ρυζι για ριζοτο η΄καρολινα.
½ ξερο κρεμυδι ψιλοκομμενο
2 φρεσκα κρεμυδακια ψιλοκομμενα.
½ πιπερια πρασινη ψιλοκομμενη
2 σκελιδες σκόρδο ψιλοκομμενες
1 ποτηρακι λευκο κρασι
Αλάτι-φρεσκοτριμμενο πιπέρι
1 κ.σ. ανηθο ψιλοκομμενο
1κ.γ.μουσταρδα
1κ.σ.βουτηρο φρεσκο
Λιγο ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα τηγανι ζεσταινετε το ελαιόλαδο και σοταρετε σε δυνατη φωτια τα θαλασσινα για 2΄-3΄λεπτα.Προσθετετε στο τηγανι τα κρεμυδιατην πιπερια και το σκόρδο (χαμηλωνετε τη φωτια)και αφηνετε μεχρι να μαραθουν.΄Σβηνετε΄με το κρασι και αφηνετε μεχρι να εξατμιστει το αλκοολ.προσθετετε  τη μουσταρδα και ανακατευετε.Ριχνετε στο τηγανι και το ρυζι και το σοταρετε για λιγο με τα θαλασσινα.Αλατοπιπερωνετε και προσθετετε σιγα-σιγα ζεστο νερο όταν χρειαζετε μεχρι το ρυζι να ειναι ετοιμο 18΄με 20΄λεπτα περιπου.
Λιγο πριν το κατεβασετε προσθεστε στο φαγητο τον ψιλοκομμενο ανηθο και το βουτηρο ανακατευετε και σερβιρετε.


Παρασκευή, 21 Μαρτίου 2014

lixoudis.gr// ΚΕΙΚ ΜΕ ΚΑΚΑΟ & ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ



            ΚΕΙΚ ΜΕ ΚΑΚΑΟ & ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
ΥΛΙΚΑ
1 Πακετο μαργαρινη(βιταμ)
400γρ. αλευρι  φαρινα
100γρ κακαο
½ φλυτζανι καρυδοψυχα τριμμενη.


1 ποτηρι ζαχαρη
½  ποτηρι γαλα
½ ποτηρι χυμο πορτοκαλιου
6 αυγα
1 βανιλια
½ πορτοκαλι το ξυσμα του
1 φακελακι μπεικιν παουντερ
Ζαχαρη αχνη για πασπαλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπατε καλα στο μιξερ το βουτηρο με τη ζαχαρη,να αφρατεψει.Προσθετετε τα αυγα ένα-ενα, το χυμο,και το γαλα συνεχιζωντας να χτυπατε.Σε ένα μπολ κοσκινιζετε το αλευρι με το κακαο και τα ριχνετε στο μιξερ.Προσθετετε και τα υπολοιπα καρυδοψυχα,βανιλια,μπεικιν,και ξυσμα πορτοκαλιου.Βουτηρωνετε μια φορμα του κεικ αδειαζετε εκει το μειγμα και ψηνετε σε προθερμασμενο φουρνο 170 βαθμους για 45’ με 55’ λεπτα περιπου.Αφηνετε λιγο να κρυωσει, ξεφορμαρετε,και πασπαλιζετε με τη ζαχαρη αχνη.

Τετάρτη, 19 Μαρτίου 2014

lixoudis.gr//Σάλτσα ντομάτα΄ Napoletana΄

Σάλτσα ντομάτα΄ Napoletana΄

Υλικα:
1κιλο ώριμες ντομάτες ψιλοκομμενες



2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 ξερο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 κ.γ. ζάχαρη
2 φύλλα δάφνης
5-6 φρεσκα φυλλα βασιλικο
Αλάτι-πιπέρι
Εκτελεση:

Ζεσταίνουμε το  λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο. ανακατεύοντας για 5 λεπτά. Προσθετετεστην κατσαρολα τις ντομάτες, την πάστα ντομάτας, τη ζάχαρη,το αλατοπιπερο και τα φύλλα δάφνηςΣκεπαζετε την κατσαρολα και σιγοβραζετε  ανακατεύοντας κατά διαστήματα, για 1 ώρα ή μέχρι να δέσει η σάλτσα.Λιγο πριν κατεβασετε από τη φωτια ριχνετε στη σαλτσα και τα φυλλα βασιλικου.Σερβιρετε τη σαλτσα στα ζυμαρικα σας σπαγγετι,πενες,κ.λ.π.πασπαλιζωντας με τριμμενη παρμεζανα η΄κεφαλοτύρι.

Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014

lixoudis.gr//ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΡΥΖΙ (ΣΑΝ ΡΙΖΟΤΟ)


ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΡΥΖΙ (ΣΑΝ ΡΙΖΟΤΟ)
ΥΛΙΚΑ:
1κιλο χοιρινο κρεας από λαιμο η΄σπαλα



½ κιλο ρυζι καρολινα
2 κρεμμυδια ξερα ψιλοκομμενα.
2 σκελιδες σκόρδο ψιλοκομμενες
3 πιπεριεριες πρασινες κερατα,κομμενες
1 κουτι ψιλοκομμενα ντοματακια
1κ.σ.μουσταρδα
1ποτηρακι λευκο κρασι
Λιγο ανηθο ψιλοκομμενο
Λιγο μαιδανο ψιλοκομμενο
Λιγο βουτηρο(2κ.σ.περιπου)
1 φλυτζανι παρμεζανα τριμμενη η΄κεφαλογραβιερα
Αλάτι-φρεσκοτριμμενο πιπέρι
Λιγο ελαιόλαδο για το σοταρισμα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλενετε και ψιλοκοβετε το κρεας σε μικρες μπουκιτσες.
Ζεσταινετε το ελαιόλαδο και σοταρετε το κρεας ,να θωρακιστει ,και ,να παρει χρωμα.Προσθετετε στην κατσαρολα το κρεμμυδι ,το σκόρδο ,και τις πιπεριες,και σοταρετε μαζι με το κρεας μεχρι να μαραθουν.Σβηνετε με το κρασι και αφηνετε λιγο να εξατμιστει το αλκοολ.Ριχνετε στην κατσαρολα και τα ψιλοκομμενα ντοματακια,τη μουσταρδα,το αλατοπιπερο,συμπληρωνετε και ένα ποτηρι νερο και σιγοβραζετε για δεκα λεπτα.
Προσθετετε στο κρεας το ρυζι και τα μυρωδικα και ανακατευετε.Συμπληρωνετε βραστο νερο σιγα- σιγα ανακατευωντας παντα,και μαγειρευετε για 15΄με 20΄λεπτα μεχρι το ρυζι να είναι ετοιμο και να εχει χυλωσει.Πριν κατεβασετε το φαγητο από τη φωτια,ριχνετε και το βουτηρο,και τελος δενετε το φαγητο νε το τριμμενο τυρι,ανανακατευωντας.