Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012
Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012
lixoudis//ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΧΟΙΡΙΝΑ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΑ
ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ
ΧΟΙΡΙΝΑ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΑ
ΥΛΙΚΑ:
1 κιλο χοιρινό μαλακο κρεας( λαιμος κατά προτιμηση)
Γιά τη μαρινάδα:
½ φλιτζανι γιαούρτι
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. δεντρολίβανο
1 κ.γ. παπρικα
1 σκελιδα σκόρδο κομενη.
1 λεμονι το χυμο του
1 κρεμμυδι μετριο κομμενο στα τεσσερα
2 πρασινες πιπεριες κομμενες σε μικρα κοματια
Φρεσκοτριμμενο πιπέρι
10 Ξυλακια για σουβλακια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε και σκουπίζουμε καλά το κρέας. Το
κόβουμε σε κομμάτια γιά σουβλάκια, αρκετά μεγάλα γιά να μην στεγνώσουν στο ψήσιμο. Σε ενα μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά της μαρινάδας με τα κομμάτια του κρέατος. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο
2 ώρες τουλάχιστον.(Μπορουμε και από την προηγουμενη .) Βγάζουμε το κρέας από
το ψυγείο και περνάμε τα κρεας σε
σουβλάκια με κομμάτια πιπεριάς και κρεμυδιου ανάμεσα, και εναλαξ. Τα ψήνουμε
στα κάρβουνα η στο γκριλ σε μέτρια φωτιά για περιπου δεκα λεπτα.Γαρνιρουμε με
πατατουλες τηγανιτες,και ψημενες πιτουλες.