Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

lixoudis.gr//ΜΟΥΣΤΟΚΟΥΛΟΥΡΑ



ΜΟΥΣΤΟΚΟΥΛΟΥΡΑ
ΥΛΙΚΑ:
1κιλο αλευρι μαλακο
300γρ.μουστος

300γρ.ζαχαρη
150γρ.λαδι καλο.
2 κ.γ.σοδα
1κ.γ.κανελα
1κ.γ.γαριφαλο
½ φλυτζανι χυμο πορτοκαλιου
½ κ.γ.αλατι
1κ.σ. κονιακ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια λεκανη αναμειγνυετε  όλα τα υγρα (λαδι,πορτοκαλι,μουστο,κονιακ)και ανακατευετε.Προσθετετε και τη σοδα και ανακατευετε να διαλυθει. Στη συνεχεια προσθετετε το αλευρι και τα αλλα υλικα και ανακατευετε τα υλικα μεχρι να να γινουν μια ευπλαστη ζυμη.Πλαθετε τη ζυμη σε στρογγυλα κουλουρακια και και τα βαζετε στο ταψι σε αντικολητικο χαρτι.Ψηνετε στους 170 βαθμους για 20΄λεπτα περιπου.
lixoudis.gr 

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

lixoudis(λιχουδης) //ΣΥΚΩΤΑΚΙΑ ΠΟΥΛΙΩΝ ΜΕ ΜΠΕΙΚΟΝ ΠΙΛΑΦΙ & ΚΑΡΥ








ΣΥΚΩΤΑΚΙΑ ΠΟΥΛΙΩΝ ΜΕ ΜΠΕΙΚΟΝ ΠΙΛΑΦΙ & ΚΑΡΥ
ΥΛΙΚΑ:
1 κιλο συκωτακια φρεσκα.
100γρ.μπεικον.(5-6)φετες.
400γρ,ρυζι μακρυκοκο για πιλαφι.(τυπου αμερικης)
1 ποτηρι λευκο κρασι
1 ξερο κρεμμυδι ψιλοκομμενο.
2 σκελιδες σκόρδο ψιλοκομμενες.
1κ.σ.καρυ.
1 φλυτζανι ελαιόλαδο.
1 μεγαλη ώριμη ντομάτα κομμενη ‘καρε΄.
Αλάτι-πιπέρι.
2 Φυλλα δαφνης.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε φαρδια κατσαρολα βαζετε το λαδι να καψει,και σοταρετε τα συκωτακια ελαφρα να ροδισουν.Προσθετετε το μισο κρεμμυδι και το σκόρδο και σοταρετε και αυτά.Σβηνετε με τη μιση ποσοτητα του κρασιου.Αφηνετε λιγο και προσθετετε στην κατσαρολα τη δαφνη και τη ντομάτα. Προσθετετε και δυο ποτηρια νερο και αφηνετε το φαγητο να σιγοβραζει.Εν τω μεταξυ ετοιμαζετε το ρυζι ως εξης:
Ψιλοκοβετε το μπεικον και το σοταρετε σε λιγο λαδι σε ένα φαρδυ τηγανι.Ριχνετε στο τηγανι και το υπολοιπο κρεμμυδι.Αφηνετε λιγο να γυαλισει και προσθετετε το αλατοπιπερο,το καρυ και το ρυζι.Ανακατευετε όλα τα υλικα μαζι,και αφηνετε λιγο να σοταριστουν.Σβηνετε με το υπολοιπο κρασι.Αφηστε λιγο να εξατμιστει το αλκοολ,χαμηλωνετε τη φωτια και προσθετε στο ρυζι ένα ποτηρι νερο.Αδειαζετε το ρυζι από το τηγανι στην κατσαρολα με τα συκωτακια και σιγοβραζετε εκει όλα μαζι για 15’ λεπτα ακομα.
lixoudis.gr 

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

lixoudis//ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΤΟΜΑΤΙΝΙΑ & ΛΑΧΑΝΙΚΑ




ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΤΟΜΑΤΙΝΙΑ & ΛΑΧΑΝΙΚΑ
ΥΛΙΚΑ:
200 γρ.λουκανικα φραγκφουρτης ψιλοκομμενα.
1 κουτι τοματινια ολοκληρα σε χυμο ντοματας.

1 μετριο κολοκυθι κομμενο σε κυβακια.
1 μικρη μελιτζανα κομμενη σε κυβακια.
½ πρασινη πιπερια ψιλοκομμενη.
½ κρμμυδι ψιλοκομμενο.
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμενη.
5-6 φυλλα φρεσκο βασιλικο.
½ κ.γ.ζαχαρη
Αλάτι-πιπέρι.
Λιγο ελαιόλαδο για σοταρισμα.
1 πακετο μακαρονια Νο 6.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε φαρδυ τηγανι ζεσταινετε το λαδι και σοταρετε τα λαχανικα μαζι με τα λουκανικα σε δυνατη φωτια.Ριχνετε στο τηγανι και τα τοματινια με τα μπαχαρικα και μισο ποτηηρι νερο.Χαμηλωνετε και αφηνετε να μαγειρευτει η σαλτσα για 5΄περιπου λεπτα και αποσυρετε.Βραζετε και τα μακαρονια(εδω δες) συμφωνα με τις οδηγιες του πακετου και σερβιρετε με τριμμενη παρμεζανα.
lixoudis.gr 
 
 
 

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

lixoudis//ΣΦΥΡΙΔΑ(ΦΕΤΑ) ΜΕ ΛΑΔΟΛΕΜΟΝΟ & ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΣΤΗ ΣΧΑΡΑ







ΣΦΥΡΙΔΑ ΜΕ ΛΑΔΟΛΕΜΟΝΟ &8 ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΣΤΗ ΣΧΑΡΑ
Υλικά για 4 άτομα:
4 φέτες σφυρίδα 300-350 γρ. η μια περιπου.
2 λεμόνια το χυμο τους
Θυμάρι
Μαϊντανός
1 κλωναράκι δεντρολίβανο
 ½  σκελίδα Σκόρδο
Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι χοντρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ετοιμάστε μια μαρινάδα με λιγο λάδι,  το θυμάρι,  το δεντρολιβανο το μαϊντανό,και το σκόρδο Προσθέστε τις φέτες ψαριού και αφήνετε να μαριναριστούν για μισή ώρα περίπου.
Αλατιζετε και ψηνετε το ψάρι για λίγα λεπτά σε καυτό γκριλ, ή καλύτερα στη σχάρα, αλείφοντας με τη μαρινάδα τις φέτες με τη βοήθεια του δεντρολίβανου.(ψηνουμε 4’-5’λεπτα την κάθε πλευρα να παραμεινει ζουμερο)
Αφαιρέστε τις φετες ψαριου από τη φωτιά, τοποθετήστε τες σε μια πιατελα. Ανακατέψτε  λίγο ελαιόλαδο, τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και το χυμο λεμονιου και περιχυνετε τα ψαρια.Γαρνίρετε με φύλλα μαϊντανου και φετες λεμονιου και σερβίρετε ζεστό.
lixoudis.gr 

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

lixoudis.gr//ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΤΟΝΟ & ΒΟΤΑΝΑ





Κλασικη συνταγη με πατατες,τονο,ντομάτα,& βοτανα.Ενα τελοιο συνοδευτικο για κρεας και ψαρι.
ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΤΟΝΟ & ΒΟΤΑΝΑ
ΥΛΙΚΑ
½ κιλο πατατες
200γρ.τονος σελαδι.(1 μικρη κονσερβα)
1 ντομάτα κομμενη μπουκιες,η΄4-5 ντοματινια
Λιγες ελιες μαυρες
Αλάτι-πιπέρι
Θυμαρι φρεσκο
Δεντρολιβανο φρεσκο
Ξυδι λευκο
Ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βραζετε σε αλατισμενο νερο τις πατατες.Εν τω μεταξυ ανοιγετε τον τονο στραγγιζετε τα λαδια,και βαζετε σε ένα μπολ.Προσθετετε εκει και όλα τα υπολοιπα υλικα και ανακατευετε.Μολις βρασουν οι πατατες βαζετε κατω από τρεχουμενο νερο να κρυωσουν.Καθαριζετε τις πατατες,τις κοβετε και τις ενσωματωνετε  στο μπολ με τα αλλα υλικα.Ανακατευετε και σερβιρετε.
lixoudis.gr