χρονια πολλα!!

χρονια πολλα!!
καλες γιορτες!!

Τρίτη, 12 Απριλίου 2011

Μοσχαρι με Μελιτζανες

Υλικα για 4-6 ατομα
1 κιλο μοσχαρισιο κρεας κομμενο σε μπουκιες.
1 κιλο μελιτζανες φλασκες.
2 κρεμμυδια ψιλοκομμενα.
400 γρ.ντοματακια ψιλοκομμενα.
4 σκελιδες σκορδο λιωμενο
1 ποτηρι κοκκινο κρασι.
200 γρ.κεφαλοτυρι κομμενη κυβακια.
1 κουπα ελαιολαδο
αλατι,πιπερι,παπρικα
2 φυλλα δαφνης.
Εκτελεση
Κοβετε τις μελιτζανες σε κυβους,και τις τηγανιζετε,να ροδισουν ελαφρα.Τις ακουμπατε σε αποροφητικο χαρτι να στραγγιξουν τα λαδια.Εν τω μεταξυ ζεσταινετε το λαδι στην κατσαρολα και σοταρετε το κρεας να ροδισει..Προσθετετε το αλατοπιπερο  τα κρεμμυδια το σκορδο και τα σοταρετε να μαραθουν.Μολις σοταριστουν προσθετετε το κρασι, τη ντοματα τη δαφνη και αφηνετε να βρασει το κρεας 40' περιπου.Τελος μεταφερετε το κρεας σε μια γαστρα προσθετετε τις μελιτζανες,και το τυρι και ψηνετε στο φουρνο μιση ωρα ακομα.    

Κοτοπουλο με πορτοκαλι και τζιτζερ

Υλικα για 4 ατομα
4 φιλετα κοτοπουλο 1 κιλο περιπου
5 φρεσκα κρεμμυδακια ψιλικομμενα
2 σκελιδες σκορδο λιωμενο
1 ποτηρι ζωμο κοτοπουλο
1 ποτηρι χυμο πορτοκαλι
3 μικρες πρασινες πιπεριες καυτερες ψιλοκομμενες
3 πορτοκαλια ξεφλουδισμενα κομμενα ροδελες
1κ-σ τζιτζερ φρεσκο ψιλοκομμενο
λαδι για το τηγανι
Εκτελεση
Ζεσταινετε το λαδι σε μεγαλο τηγανι και σοταρουμε το κοτοπουλο μεχρι να ροδισει.Προσθεστε το κρμμυδι και το σκορδο το τζιτζερ και σοταρετε για λιγο.Τωρα βαζετε το ζωμο,το χυμο και το τσιλι.Αφηνετε να σιγοβρασει 15' περιπου και προσθετετε το πορτοκαλι αφηνετε αλλα 5' ακομη.Σερβιρετε με ρυζι.
 

ΤΡΟΦΟΓΝΩΣΙΑ Κ' ΑΛΛΑ

Η ποιοτητα και ο τροπος παρασκευης,οι κανονες διατηρησης και η θεση του κρεατος στη διατροφικη αλυσιδα του ανθρωπου,αποτελουν ''μυστικα'' που πρεπει να γνωριζετε για να απολαμβανετε τη θρεπτικη του αξια.
Η χαρακτιριστικη και νοστιμη γευση του κρεατος ,το κανει περιζητητοστη διεθνη κουζινα.Στην ελλαδα,απο τα κοκκινα κρεατα προτιμαται κυριως το μοσχαρισιο,ενω το αρνι ερχεται πρωτο στις προτιμησεις των καταναλοτων μονο  τις ημερες του Πασχα κυριως ,και τις μεγαλες γιορτες.Αρκετη ζητηση ομως ολο το χρονο παρατηρειτε στο χοιρινο κρεας λογω του χαμηλου κοστους αλλα και  ο ευκολος ,και με πολλους τροπους μαγειρεματος.
Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Το κρεαςειναι εξαιρετικη πηγη βιταμηνων β3,β6,β12 απαραιτητες για το νευρικο συστημα και το δερμα.
Το κρεας,επιπλεον,περιεχει ολα τα απαραιτητα για τον οργανισμο αμινοξεα,τα οποια το σωμα παιρνει απο τις τροφες.Ωστοσο το κοκκινο κρεας επειδη ειναι πλουσιο σε χοληστερινη,πρεπει να καταναλωνεται με μετρο και σε συνδυασμο με λαχανικα η σαλατες.
ΠΩΣ ΘΑ ΞΕΧΩΡΙΣΕΤΕ ΤΟ ΦΡΕΣΚΟ!!!
Οταν ο καταναλωτης αγοραζει φρεσκο κρεας,πρεπει να προσεχει την οσμη και το χρωμα,και να φερει τη σφραγιδα του κτηνιατρικου ελεγχου.
Το χρωμα του κρεατος εξαρταται απο το ειδος του ζωου και ειναι ελαφρα καστανοκοκκινο.
ΤΑ ΜΕΡΗ ΚΑΙ Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ
Καλυτερο ποιοτικα ειναι αυτο με το λιγοτερο λιπος,και το περισσοτερο ψαχνο.
Α' ποιοτητα στο μοσχαρι ειναι οι μπριζολες,το φιλετο,το μπον φιλε,η σπαλα,και τα μπουτια.Στο αρνι τα παιδακια και η νεφραμια,ενω στο χοιρινο Α'ποιοτητα ειναι οι μπριζολες και τα μπουτια.
Β'ποιοτητα στο μοσχαρι ειναι η λαπα το ποντικι,το στηθος,στο αρνι και στο χοιρινο η ωμοπλατη,το χερακι,και το στηθος.
Γ'ποιοτητα σε ολα τα κρεατα ειναι ο σβερκος,το κεφαλι,η κοιλια,και τα κοτσια.  
ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ
> Το φρεσκο κρεας διατηρειτε στο ψυγειο 3-4 ημερες,πριν μαγειρευτει.Στον καταψυκτη διατηρειτε περιπου ενα χρονο.
>Ο κιμας ειναι πολυ ευαισθητος,αλοιωνεται ευκολα.Παντα να κοβεται παρουσια του πελατη,και να μη μενει στο ψυγει παραπανω απο 24 ωρο.
>Το αρνακι γαλακτος πρεπει να εχει χρωμα ροζ ,τα κοκαλα του να ειναι λεπτα,και το λιπος του λευκο.
>Το κρεας του αρνιου οταν ψηθει μειωνεται σε ογκο,ειδικα οταν ψηνεται στο φουρνο η στα καρβουνα.
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
Απο τα πιο αγαπημενα υλικα οχι μονο στην ελληνικη αλλα και στη διεθνη κουζινα.Τρωγεται ευχαριστα απο μικρους και μεγαλους,μαγειρευεται με πολλους συνδυασμους και κυριως ειναι οικονομικο και με λιγες θερμιδες.
Προτεινουμε για εσας συνταγες με κοτοπουλο που νομιζουμε οτι θα κανουν το τραπεζι σας ξεχωριστο. 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
*Να ελεγχετε τα βασικα χαρακτηριστικα των τροφιμων(χρωμα,οσμη,γευση) καθως και τη συσκευασια οπως και την ημερομηνια ληξεως.
*Να ελεγχετε τις συνθηκες διατηρησης των τροφιμων
*Να μην αγοραζετε τροφιμα εκτεθειμενα στον ηλιο η στα εντομα
*Μετα την αγορα των τροφιμων να τοποθετειτε τα ευπαθη προιοντα στο ψυγειο οσο το δυνατον πιο γρηγορα.           

Δευτέρα, 11 Απριλίου 2011

Κοτομπουκιες με Μπεικον

Υλικα για 4 μεριδες
600 γρ.κοτοπουλο φιλετο κομμενο σε μακροστενες μπουκιες
20 φετες μπεικον περιπου
αλατι,πιπερι,ριγανη,παπρικα γλυκια
3 κ-σ μουσταρδα
1 λεμονι το χυμο του
λαδι για το τηγανι
Εκτελεση
Βαζουμε σε ενα μπολ το κρεας και προσθετουμε  τα μπαχαρικα τη μουσταρδα, το λεμονι και ανακατευουμε καλα.Τυλιγουμε καθε μπουκιτσα με το μπεικον κα στερεωνουμε με οδοντογλυφιδα.Αφου τελειωσουμε αφηνουμε τις μπουκιες στο ψυγειο 2-3 ωρες να μαριναριστουν.Ζεσταινουμε το λαδι στο τηγανι και τηγανιζουμε σε μετρια φωτια να παρουν ωραιο χρωμα και να ψηθουν Σερβιρετε αν θελετε με πατατες τηγανιτες.  

lixoudis//ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΓΕΜΙΣΤΟ με Μπεικον και Λιαστη ντοματα

Υλικα για 4 ρολλα
-4 τεμαχια ψαρονεφρι η σνιτσελ
-300 γρ.γραβιερα η΄ρεγγατα κομμενο σε μπαστουνακια
-2 ωριμες ντοματες κομμενες ροδελες
-5-6 τεμαχια λιαστες ντοματες ψιλοκομμενες
-16 φετες μπεικον
-1πιπερια πρασινη κομμενη λωριδες
-2 κ.σ μουσταρδα
-αλατι-πιπερι
-λιγο λαδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αν εχετε παρει φιλετα και οχι σνιτσελ χτυπατε με ενα βαρυ αντικειμενο να ανοιξου να γινουν πλατια σαν τα σνιτσελ.Απλωνετε το κρεας πανω στον παγκο και κανετε τη γεμιση ως εξης ;Αλειφετε  το κρεας με τη μουσταρδα, και αλατοπιπερωνετε.,στρωνετε απο  δυο φετες μπεικον,τη ντοματα,την πιπερια,τη λιαστη ντοματα και τελος το τυρι μπαστουνακια.Τυλιγετε σε ρολο και δενετε το ρολο με δυο φετες μπεικον και στερεωνετε με οδοντογλυφιδες.Ζεσταινετε το λαδι στο τηγανι και σοταρετε το κρεας  να ροδισει απο ολες τις πλευρες.Μεταφερετε το κρεας στο φουρνο σε ενα μικρο ταψακι και ψηνετε για 15'-20' ακομα.

lixoudis//ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΣΕΛΙΝΟ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ








ΥΛΙΚΑ:


 1 κιλο κρεας χοιρινο κομμενο μεριδες
500 γρ σελινο
2 πρασα το ασπρο κομμενα ροδελες 

1 κρεμμυδι ψιλοκομμενο

1 κ.σ ανηθο ψιλοκομμενο
2 καροτα κομμενα ροδελες.
1 φλυτζανι ελαιολαδο
αλατι&πιπερι

ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ
2 αυγα
1 λεμονι το χυμο του
αλατι-πιπερι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κοβουμε το κρεας σε μεριδες και το σοταρουμε σε καυτο λαδι.Ριχνουμε στην κατσαρολα και τα κρεμμυδια,τα πρασα,και τα καροτα και σοταρουμε για λιγο ακομα.Αλατοπιπερωνουμε.Σκεπαζουμε το κρεας με νερο και αφηνουμε να βραζει.Αφου μισοβρασει προσθετουμε στην κατσαρολα τον ανηθο και το σελινο.συνεχιζωντας το βρασιμο.Αφου το φαγητο ετοιμαστει ,ετοιμαζουμε το αυγολεμονο ως εξης :



Χτυπαμε τα αυγα και προσθετουμε σε αυτα το χυμο του λεμονιου.Συνεχιζουμε να χτυπαμε και προσθετουμε σιγα-σιγα 4-5 κουταλιες  ζωμο απο την κατσαρολα.Αδειαζουμε το αυγολεμονο στο φαγητο και ανακινουμε την κατσαρολα να παει παντου.Κατεβαζουμε απο τη φωτια και σερβιρουμε,


....  

lixoudis//ΝΤΑΚΟΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ



lixoudis//ΝΤΑΚΟΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 2 ΑΤΟΜΑ
2Παξιμαδια Κριθινα κουλουρες
2 ωριμες ντοματες
200 γρ.ξινομυζηθρα η'φετα τριμμενη
½ κουπα ελαιολαδο
2 κ.σ καππαρη
ριγανη
λιγο ξυδι
ελιες για γαρνιρισμα (προαιρετικα)


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 
βρεχετε με λιγο νερο τα παξιμαδια,και τα τοποθετειτε στην πιατελα.Ραντιζετε με το ξυδι.Τριβετε τις ντοματες στον τριφτη και τις απλωνετε πανω στα παξιμαδια.Προσθετετε πανω στην ντοματα και την τριμμενη φετα.Προσθετετε επισης την καππαρη,ραντιζετετε με το ελαιολαδο ,τη ριγανη,στολιζετε με τις ελιες και σερβιρετε.

<lixoudis.gr

Ρεβιθοκεφτεδες

Υλικα
500 γρ.ρεβιθια
1 κρεμμυδι ξερο τριμμενο
1 σκελιδα σκορδο λιωμενη
1\2 ματσακι μαιδανο ψιλοκομμενο
1\2 ματσακι ανηθο ψιλοκομμενο
1 φλυτζανι φρυγανια τριμμενη
1 φλυτζανι κεφαλογραβιερα τριμμενη
2 αυγα
αλατι,πιπερι
αλευρι και λαδι για το τηγανισμα 
Εκτελεση
Βαζετε τα ρεβιθια αποβραδις στο νερο να μουλιασουν και να μαλακωσουν.Τα βραζετε σε καινουριο νερο να μαλακωσουν και τα κανετε πουρε.Αναμειγνυετε τον πουρε απο τα ρεβιθια με τα υπολοιπα υλικα και πλαθετε μια σφιχτη ζυμη.Πλαθετε μικρα κεφτεδακια τα αλευρωνετε και τα τηγανιζετε σε μετρια φωτια μεχρι να ροδισουν.

lixoudis.gr//ΦΑΣΟΛΑΔΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ

ΥΛΙΚΑ

500γρ.φασολια ξερα
1 κρεμμυδι ξερο μεγαλο
2 καροτα κομμενα ροδελες
1/2 καυτερη πρασινη πιπερια
2 κλαρακια σελινο
1κ.σ τοματοπελτε.
1 κουπα ελαιολαδο
αλατι-πιπερι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
Βαζουμε τα φασολια στο νερο απο το το προηγουμενο βραδυ να μουλιασουν.Βαζουμε στην κατσαρολα αφηνουμε να παρουν μια βραση και χυνουμε το νερο βαζωντας καθαρο.Ψιλοκοβουμε το κρεμμυδι και το βαζουμε στην κατσαρολα μαζι με τα υπολοιπα υλικα.,και σιγοβραζουμε τη φασολαδα,για μια ωρα περιπου μεχρι να χυλωσει.Ειναι πολυ βασικο να μαγειρευτει η φασολαδα σε χαμηλη φωτια.Εαν τη θελετε πιο αραιη προσθετετε λιγο ακομα νερο.
lixoudis.gr

lixoudis //ΤΗΓΑΝΙΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

Υλικα για 4 ατομα
-6ΟΟ γρ φιλετο κοτοπουλου κομμενο σε κυβους
-1 πρασινη πιπερια κομμενη ροδελες
-1 κοκινη πιπερια  <<              <<
-1 φλυτζανι ζωμο κοτας
-1 φλυτζανι λευκο κρασι
-150 γρ τυρι ρεγγατο κομμενο σε κυβακια
-αλατι-πιπερι-παπρικα γλυκια
-1 λεμονι το χυμο του
-1/2 φλυτζανι λαδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταινετε το λαδι στο τηγανι  και σοταρετε το κοτοπουλο αφου πρωτα το εχετε καρυκευσει.Προσθετετε και τις πιπεριες και αφηνετε μεχρι να μαραθουν.Σβηνετε με το κρασι και προσθετετε το ζωμο.Αφηνετε λιγο να μαγειρευτει και να δεσει η σαλτσα.Προσθετετε  το χυμο λεμονι και το τυρι,αφηνουμε να λιωσει λιγο οχι ομως να διαλυθει να διακρινονται τα κομματακια, και σερβιρουμε.



  

Κοτοπουλο με λαχανικα και κρεμα

Υλικα για 4 ατομα
600 γρ.φιλετο κοτοπουλο κομενο μπουκιες
2 καροτα βρασμενα κομενα ροδελες
1 πρασο κομενο [το ασπρο]
1 πρεζα σκορδο λιωμενο
1 κουπα κρεμα γαλακτος
αλατι,πιπερι
1 κροκο αυγου
3 κ-σ ελαιολαδο
Εκτελεση
Σοταρετε το κοτοπουλο σε ενα μεγαλο τηγανι,μεχρι να παρει ωραιο χρωμα και να ψηθει.Προσθετετε και τα λαχανικα και συνεχιζετε το σοταρισμα.Μολις ειναι ετοιμο χτυπατε την κρεμα γαλακτος με το αυγο και τα προσθετετε πανω στο κρεας.Αποσυρετε αμεσως απο τη φωτια.Σερβιρετε αν θελετε με ενα ωραιο πιλαφι.  

Κυριακή, 10 Απριλίου 2011

Πατζαρια σαλατα

Υλικα για 4 ατομα
1 κιλο πατζαρια
2 κ-σ ελαιολαδο
2 κ-σ ξυδι
2 σκελιδες σκορδο
αλατι-πιπερι
Εκτελεση
 Κοψτε και ξεχωριστε τους βολβους απο τα φυλλα, τα χοντρα κοτσανια τα πετατε.Πλυντε τα καλα και βραζετε σε μπολικο νερο 20' περιπου.Αφου βρασουν αφαιρειτε την εξωτερικη φλουδα ψιλοκοψτε τα πατζαρια, το σκορδο  τα περιχυνετε με το ελαιολαδο και το ξυδι.Αν θελετε διπλα μπορειτε να προσθεσετε σκορδαλια του παει πολυ. 

Σαλατα Λαχανο-Καροτο

Υλικα για 6 ατομα
1 λαχανο μικρο
3 καροτα μετρια
1 λεμονι το χυμο του
Αλατι-πιπερι
1 κουπα ελαιολαδο
Εκτελεση
Ψιλοκοβετε το λαχανο.Τριβετε τα καροτα στον τριφτη.Τα βαζετε μαζι σε ενα μεγαλο μπολ προσθετετε τα υπολοιπα λαδι αλατι λεμονι και ανακατευετε. 


lixoudis//ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΚΡΑΣΑΤΑ

Υλικα για 4 ατομα
600 γρ.λουκανικα χωριατικα
1 μεγαλο κρεμμυδι κομενο σε ροδελες
1 πρασινη πιπερια κομενη.
1 πρασσο το ασπρο κομενο ροδελες
1 κουπα λευκο κρασι
1\2 λεμονι το χυμο του
λιγο θυμαρι, λιγο ριγανη
1\2 κουπα λαδι
Εκτελεση
Κοβετε τα λουκανικα σε κομματια.Ζεστενετε το λαδι σε κατσαρολα και σωταρετε τα λουκανικα να ροδισουν.Προσθετετε τα υπολοιπα υλικα εκτος το κρασι και το λεμονι.Σωταρετε καλα τα λαχανικα να μαραθουν και τελος <<σβηνετε>> με το κρασι και το λεμονι, αφηνετε μεχρι να εξατμιστει το κρασι και κατεβαζετε απο τη φωτια.











lixoudis//ΜΥΔΙΑ ΑΧΝΙΣΤΑ ΜΕ ΚΡΑΣΙ

ΥΛΙΚΑ

1\2 κιλο μυδια πλυμενα και καθαρισμενα
1 κουπα λευκο κρασι
1 κρεμμυδακι φρεσκο ψιλοκομενο
1 κ-σ λαδι
λιγο ανηθο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βαζετε μια κατσαρολα σε δυνατη φωτια.Προσθετετε τα μυδια το λαδι το κρεμμυδι και τον ανηθο.Μετα απο 2΄ προσθεστε και το κρασι.Τα μυδια αρχιζουν τωρα να ανοιγουν σιγα-σιγα ,αφηστε μεχρι να ανοιξουν ολα και αποσυρετε απο τη φωτια.
Αν καποιο δεν ανοιξει το πετατε.

















lixoudis//ΑΡΝΑΚΙ ΦΡΙΚΑΣΕ

Υλικα 
1 κιλο αρνακι σπαλα η μπουτι
1\2κιλοκρεμμυδακια
2 μαρουλια

2 λεμονια το χυμο τους
1/2 ματσακι ανηθο ψιλοκομμενο
2 αυγα
1 κουταλι σουπας κορν φλαουερ
1 φλυτζανι λαδι
αλατι,πιπερι
Εκτελεση
Κοβετε το κρεας σε μεριδες,το πλενετε καλα  το βαζετε σε μια κατσαρολα και σοταρετε για λιγο.Στο μεταξυ πλενετε τα κρεμμυδια και τα μαρουλια και τα κοβετε σε μικρα κοματια.Κατεβαζετε απο τη φωτια την κατσαρολα με το κρεας και στρωνετε απο κατω τα κρεμμυδια ,μετα το κρεας και τελος τα μαρουλια και τον ανηθο.Προσθετετε το αλατι το πιπερι και το αναλογο νερο και τα βαζετε να βραζουν.Οταν βρασει το κρεας ετοιμαζετε το αυγολεμονο ως εξης.Χτυπατε τα αυγα σε ενα μπολ ριχνετε το χυμο των λεμονιων και λιγο  ζωμο απο το κρεας.Δυαλυετε σε κρυο νερο το κορν φλαουερ και το προσθετετε και αυτο μεσα στα αυγα.Τελος ριχνετε ολα αυτα τα υλικα μεσα στην κατσαρολα με το κρεας και την ανακινειτε λιγο για να παει το αυγολεμονο παντου..Κατεβαζετε αμεσως την κατσαρολα απο τη φωτια.Σερβιρετε ζεστο.





































































































































Σάββατο, 9 Απριλίου 2011

ΣΑΓΑΝΑΚΙ ΤΥΡΙ ΚΛΑΣΙΚΟ


ΥΛΙΚΑ για 3 σαγανακια
-3 φετες απο 100 γρ.η μια τυρι σκληρο για σαγανακι .Μπορειτε να χρησιμοποιησετε κεφαλοτυρι,κεφαλογραβιερα,λαδοτυρι,ρεγγατο κ.λ.π.
-2 αυγα χτυπημενα ελαφρα
-αλευρι για το παναρισμα
-λαδι για το τηγανισμα
-λεμονι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βρεχουμε το τυρι για να κολησει καλυτερα το αλευρι και αλευρωνουμε το τυρι.Οπως ειναι αλευρωμενα τα βουταμε στο αυγο και κατευθειαν στο τηγανι σε μετρια φωτια μεχρι να ροδισει αλλα και να μαλακωσει το τυρι.σερβιρουμε με φετες λεμονι.
lixoudis                             

Παρασκευή, 8 Απριλίου 2011

Κολοκυθοκεφτεδες με μυρωδικα

Υλικα
 1 κιλο κολοκυθακια
, 1 κρεμμυδι μεγαλο ξερο ψιλοκομμενο
,2 κρεμμυδακια φρεσκα ψιλοκομμενα
1 κουπα ανηθο ψιλοκομμενο
1 σκελιδα σκορδο ψιλοκομμενο
1 κουπα φετα τριμμενη,
1 κουπα φρυγανια τριμμενη,
2 αυγα,
αλατι,πιπερι,ριγανη,δυοσμο,
λαδι και αλευρι για το τηγανισμα
Εκτελεση                                                    
Τριβουμε τα κολοκυθια στον τριφτη,αλατιζουμε λιγο και τα αφηνουμε να στραγγιξουν.Στιβουμε καλα και ενωνουμε ολα τα υλικα μαζι .Πλαθουμε μικρα κεφτεδακια αλευρωνουμε και τηγανιζουμε σε μετρια φωτια.μεχρι να ροδισουν.